Udland

Nordkorea affyrer otte missiler kort efter amerikansk øvelse

Testaffyringen sker, mens Sydkorea og Japan forbereder sig på en eventuel atomprøvesprængning fra Nordkorea.

Nordkorea har søndag morgen lokal tid affyret otte kortrækkende, ballistiske missiler ud mod havet fra landets østkyst.

Det sker, dagen efter at Sydkorea og USA har afsluttet deres første fælles militærøvelser med deltagelse af et amerikansk hangarskib i mere end fire år.

Søndagens missiler blev affyret fra Sunan-området i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang.

Det oplyser Sydkoreas fælles stabschefer.

Også det japanske nyhedsbureau Kyodo, der citerer en regeringskilde, oplyser, at Nordkorea søndag morgen har affyret adskillige missiler.

USA’s særlige repræsentant for nordkoreanske anliggender, Sung Kim, mødtes fredag med sine sydkoreanske og japanske kolleger, Kim Gunn og Funakoshi Takehiro, i Seoul.

Formålet med mødet var at klargøre beredskaber, i tilfælde af at Nordkorea udfører en atomprøvesprængning for første gang siden 2017.

Under mødet fortalte Sung Kim blandt andet, at USA har gjort det meget klart over for Nordkorea, at Washington er åbent for diplomati.

Han nævnte også, at USA er parat til at diskutere emner af interesse for Nordkorea, herunder sanktioner.

I sidste uge opfordrede USA til flere FN-sanktioner mod Nordkorea på grund af landets affyringer af ballistiske missiler. Kina og Rusland nedlagde dog veto mod forslaget.

Det er første gang siden 2006, hvor FN begyndte at straffe Nordkorea med sanktioner, at der offentligt er skabt splid i FN’s Sikkerhedsråd, hvad angår Nordkorea.

Det var i 2006, at Nordkorea gennemførte sin første atomprøvesprængning.

I de seneste uger har styret i Nordkorea affyret en række testmissiler, herunder det store interkontinentale ballistiske missil (ICBM).

Nordkoreas seneste test var 25. maj, da landet affyrede tre missiler, efter at den amerikanske præsident, Joe Biden, havde afsluttet en tur til Asien.

Under turen gik Biden med til at indføre nye foranstaltninger i et forsøg på at afskrække det atombevæbnede, isolerede land.

/ritzau/Reuters

Back to top button