Kultur

Nikolaj Lie Kaas: Svaghed er en kæmpe force

I dramakomedieserien "Agent" spiller mange celebre ansigter sig selv. Instruktør Nikolaj Lie Kaas mener, at man bør turde at lave sjov med sig selv.

Nikolaj Lie Kaas’ nye dramakomedieserie, “Agent”, er spækket med velkendte ansigter.

Blandt andet tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og popstjernen Tobias Rahim optræder i serien. Det gør de i form af såkaldte cameos, hvor de spiller karikerede og ekstreme udgaver af sig selv.

Selv om listen af kendisser i serien er lang, har det dog været udfordrende at få nogle til at lægge navn til en karakter, fortæller instruktøren.

– Det er store stjerner, som har et renommé. Man vil altid gerne have, at alt, man laver, bygger videre på noget, siger Nikolaj Lie Kaas.

I hans branche er man nemlig sit eget brand, forklarer han. Derfor har nogle skullet forstå seriens koncept til fulde, inden de takkede ja.

Det undrer dog Nikolaj Lie Kaas, at der er en påpasselighed i forhold til at lave sjov med sig selv. For ham er selvironi netop topmålet inden for humor.

– Jeg synes kun, det er noget, der er med til at booste en person, hvis man kan se sine egne svagheder og tage pis på sig selv. Jeg forstår ikke, at folk ikke kan se, at det er en kæmpe gave, siger han og fortsætter:

– Folk er ofte bange for at græde og vise følelser. Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være en skavank, for sådan fungerer det jo ikke. Svaghed synes jeg, kan være en kæmpe force, hvis man tør vise det.

“Agent” centrerer sig om hovedkarakteren Joe, der er spillet af Esben Smed, som er agent for kunstnere i underholdningsbranchen.

Joe har hjertet på rette sted, selv om han ofte ender med at tage de forkerte beslutninger. Og så har karakteren en ukuelig tiltro til, at alt nok skal løse sig, uanset hvor mange problemer han ender i.

Den type menneske har altid fascineret Nikolaj Lie Kaas, og derfor blev grundtanken med serien, at han ville skildre netop den type.

– De mennesker, der ikke har noget filter, kan jeg normalt ikke relatere til. Det er så langt fra mig, fordi jeg selv har så mange filtre, der står i vejen for mine beslutninger. Den verden fascinerer mig, siger han og uddyber:

– De mennesker, der ikke kigger sig tilbage, men i stedet tænker: “Det fikser vi”. Det mod synes jeg, er dybt dragende. Så det får jeg levet ud gennem en tv-serie – det menneske, jeg ikke er, siger han.

Det er mere end 15 år siden, Nikolaj Lie Kaas senest instruerede en serie. Det skete, da han stod bag kameraet på tv-serien “Mr. Poxycat & Co.”.

Men i fremtiden vil man altså komme til at opleve flere projekter instrueret af den 49-årige skuespiller.

– Jeg kommer til at instruere igen, det er jeg sikker på. I den ene eller anden form. Det bliver også spændende at se, hvordan folk reagerer på slutningen af serien – om den lægger op til mere, siger han.

“Agent” får premiere senere i 2023 på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker