Udland

Nigeriansk politiker forsøgte at lokke nyre fra 21-årig

En 21-årig gadehandler blev lokket til Storbritannien med løftet om et bedre liv, hvis han gav sin nyre væk.

En tidligere senator fra Nigeria er torsdag kendt skyldig i en sag, hvor han stod anklaget for at prøve at lokke en nyre fra en 21-årig gadehandler.

Det et sket ved en domstol i London.

Nyren var tiltænkt ekssenatorens syge datter.

Den tidligere senator, 60-årige Ike Ekweremadu, er dømt for at have forsøgt at udnytte den 21-årige mand fra Lagos i Nigeria.

– Der var tale om en forfærdelig plan om at udnytte et sårbart offer ved at hente ham til Storbritannien med det formål at få ham til at donere sin nyre, siger anklager Joanne Jakymec i retten ifølge Reuters.

Også Ekweremadus hustru, Beatrice, og en læge er torsdag blevet dømt.

– De dømte tilsidesatte fuldstændig offerets trivsel, helbred og velbefindende og brugte deres betragtelige indflydelse til at kontrollere offeret, der kun havde begrænset forståelse for, hvad der virkelig skete, siger anklageren.

Den 21-årige gadehandler skal være blevet lokket til Storbritannien med et løfte om et bedre liv og en belønning på op mod 60.000 kroner.

Datteren, som nyren var tiltænkt, er blevet frikendt i sagen.

I Storbritannien er det lovligt at donere en nyre – dog ikke mod en belønning.

Den 21-årige mand, der ikke omtales med navn, henvendte sig angiveligt til politiet efter at have besluttet sig for ikke at gennemføre donationen. Det skete, efter at han havde gennemgået indledende test på et hospital.

Under retssagen har anklageren beskyldt Ike Ekweremadu for at udnytte sine politiske forbindelser og økonomiske status.

– Men der er nogle ting, som penge og status ikke kan garantere for nogen familie – herunder et godt helbred, siger anklageren.

De tre dømte står til at modtage deres straf den 5. maj.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker