Udland

New York vil tildele 300 George Floyd-demonstranter erstatning

En gruppe på 300 demonstranter kan få erstatning på grund af politiets behandling af dem i juni 2020.

New York City er gået med til at betale millioner af dollar i erstatning til demonstranter, der har sagsøgt byens politi for den behandling, de fik under en demonstration i juni 2020.

Demonstrationen drejede sig om George Floyd, en sort mand, der døde efter en voldsom anholdelse i Minneapolis i maj 2020.

Det foreslåede forlig vil tildele 21.500 dollar til hver af de mere end 300 personer, der blev anholdt i nabolaget Mott Haven i bydelen Bronx i New York City.

21.500 dollar svarer til omkring 150.000 kroner.

En føderal dommer skal godkende forliget, før de mere end 300 personer kan få erstatning.

Demonstrationen fandt sted 4. juni 2020 og var en af adskillige demonstrationer i New York og resten af USA i kølvandet på George Floyds død.

George Floyd var ubevæbnet, da en betjent i Minneapolis holdt sit knæ på Floyds hals og pressede det mod jorden i omkring ni minutter.

Ifølge demonstranternes søgsmål, der blev lavet senere i 2020, fangede politiet i New York hundredvis af fredelige demonstranter med en politikæde, inden et udgangsforbud klokken 20 trådte i kraft.

Derefter anholdte politiet mange mennesker og brugte stave og peberspray mod nogle af dem.

– Under denne proces har vi fundet ud af, at denne operation var planlagt på forhånd og koordineret fra højeste sted i New Yorks politi, siger Ali Frick, der er en af advokaterne bag søgsmålet.

I en udtalelse siger New Yorks Politi, at demonstrationen skete på et “udfordrende tidspunkt”. Det skyldes, at betjentene på grund af coronapandemien forsøgte at afbalancere folks ret til at demonstrere med sikkerhedshensyn.

Erstatningens størrelse kan ende på syv millioner dollar – svarende til omkring 49 millioner kroner.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker