Erhverv

Netcompany tager revanche på børsen efter mareridtsdag

Netcompanys aktie faldt onsdag 21 procent på børsen, men torsdag er den på vej op.

Onsdag er en dag, som mange aktionærer i Netcompany formentlig gerne vil glemme. Med et kursfald på mere end 21 procent havde it-selskabet nemlig sin værste dag på børsen i dets historie.

Torsdag ser aktien derimod ud til at gøre et mindre comeback med en stigning på cirka seks procent ved middagstid.

Selskabet præsenterede onsdag morgen sit årsregnskab, og tallene faldt tilsyneladende ikke i god jord på investorfronten.

Kort efter åbning var aktien allerede nede med omkring 20 procent, og det holdt altså ved resten af dagen.

Netcompany leverer it-løsninger til både private og offentlige institutioner, for eksempel skolenetværket Aula og smittestop-appen under coronakrisen.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, kan der ofte komme en modreaktion på aktiemarkedet, når en aktie styrtdykker på samme måde som Netcompanys.

– Jeg er overbevist om, at nogle investorer kigger på selskabet og tænker: 20 procent ned på én dag. Det er et godt tidspunkt at købe sig ind i aktien, siger han.

– Når vi ser så store kursfald, vil der være investorer, som har tillid til, at selskabet vil gøre det godt over en længere periode, og det er nok dem, som rykker ind i aktien lige nu.

Selskabet forventer en vækst i omsætningen på mellem 8 og 12 procent i 2023. Det er et stykke fra omsætningsvæksten på 15 procent sidste år.

Udsigterne er baseret på en forventning om, at Europa vil befinde sig i en recession i det nye år, skrev selskabet onsdag i sit regnskab.

– Det forventes også, at recessionen vil føre til flere “vent og se”-situationer relateret til beslutninger om, hvornår der skal igangsættes nye projekter med vores kunder, som potentielt vil have negativ indflydelse på omsætning, lød det.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker