K vil give skattefordele til kontanthjælpspar
Ægtepar og samlevende bør sidestilles skattemæssigt, foreslår De Konservatives leder Søren Pape Poulsen.
Det er ikke rimeligt, at samlevende par, hvor én er på kontanthjælp, og én er i arbejde, har pligt til at forsørge hinanden, men samtidig ikke kan bruge hinandens uudnyttede personfradrag.
Sådan lyder det nu fra De Konservatives politiske leder, Søren Pape Poulsen, forud for partiets landsråd i weekenden, hvor Pape bliver valgt til partiformand, skriver Jyllands-Posten.
Dermed bakker partiet for første gang op om at sidestille ægtepar og samlevende, der bliver ramt af den såkaldte gensidige forsørgelsespligt, skattemæssigt.
– Jeg synes, at rettigheder og pligter må høre sammen.
– Når vi siger til samboende, at de skal forsørge hinanden, så må samboende også have de samme rettigheder som ægtepar. Når vi kræver det ene af dem, så må det andet også følge med, siger Søren Pape Poulsen til Jyllands-Posten.
Han understreger, at De Konservative ikke ønsker at pille ved den gensidige forsørgelsespligt, men udelukkende ønsker det, som Pape kalder “rimelighed” i skattereglerne.
– Jeg vil til enhver tid stå på mål for, at man selvfølgelig skal forsørge sine nærmeste først, inden man går ind til naboen for at få pengene, siger han til avisen.
I dag er det kun ægtepar, der kan få gavn af hinandens uudnyttede personfradrag, hvilket betyder, at ugifte par med kontanthjælpsreformen og udvidelsen af forsørgelsespligten til samlevende blev stillet økonomisk ringere end ægtepar i samme situation.
Helt præcist kan et ægtepar høste en skattefordel på helt op til 16.000 kroner om året, skriver Jyllands-Posten.
Tidligere har både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der er med i aftalen om en kontanthjælpsreform, kritiseret skævheden i reglerne, og de bakker derfor ifølge avisen op om De Konservatives nye krav.
/ritzau/