LO: Arbejdsløse skal tilbydes mere hjælp
Det skal blive nemmere for udfordrede arbejdsløse at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Det mener LO, som anbefaler mere revalidering.
Der skal gøres mere for at hjælpe udfordrede arbejdsløse til en hverdag med faste vagtskemaer og frokostpauser. Det mener LO og FTF, som har sendt nye anbefalinger af sted til Carsten Koch-udvalget.
Et af fokuspunkterne i organisationernes anbefalinger er, at der skal indføres mere revalidering. Revalidering gives til personer, der har begrænset arbejdsevne, og kan kun bevilges, når andre alternativer som virksomhedspraktik eller job med løntilskud ikke er reelle muligheder.
– Vi skal få genopdaget de værktøjer, som virker. Vi kan se, at antallet af mennesker, der får tilkendt revalidering gennem årerne, er faldet drastisk på trods af, vi ved, at det er et værktøj, der i stor grad gør folk selvforsørgende, siger LO-sekretær Ejner K. Holst til Newspaq.
Et revalideringsforløb planlægges mellem den arbejdsløse og kommunen, og målet er få den arbejdsløse hurtigst muligt ud i beskæftigelse ved hjælp af tiltag som arbejdsprøvning, optræning, kurser eller uddannelse.
Men der er også behov for at kigge kommunernes rehabiliteringsteams efter i sømmene, påpeger Ejner K. Holst. Teamsene er sammensat af kommunens repræsentanter for beskæftigelses-, social-, sundheds- og undervisningsområdet og står for at planlægge ressourceforløb for de arbejdsløse, der er ekstra udfordrede af sygdom eller sociale forhold.
– I forhold til ressourceforløbene har vi for lidt viden om, hvad der virker. Vi kan se, at der er en tendens til, at ressourceforløbene ikke er tværfaglige nok og slet ikke tværsektorielle nok, siger Ejner K. Holst.
Han mener, at det nuværende problem med ressourceforløbene er, at der mangler viden om, hvad der virker bedst, og derfor griber kommunerne opgaven forskelligt an, hvilket resulterer i en tilfældig og ustruktureret indsats.
Newspaq