Disse kroner skal de have på
En lang række kronjuveler indgår i lørdagens kroningsceremoni i Westminster Abbey. De fleste fra 1600-tallet
I kroningen af kong Charles III, som foregår lørdag i Westminster Abbey i den britiske hovedstad, London, indgår de britiske kronjuveler.
Til daglig bliver de opbevaret i The Tower of London.
St. Edwards krone vejer over to kilo og er den krone, som bliver brugt under kroningsceremonien. Den nuværende krone blev første gang brugt ved kroningen af kong Charles II i 1661.
Brugt ved alle kroninger
The Imperial State Crown er den anden krone, som er en del af ceremonien. Det er den krone, som monarken får på, når han forlader kirken Westminster Abbey. Kronen er fremstillet i 1937 som erstatning for en tidligere krone, som dronning Victoria har haft på. Der er 2868 diamanter i kronen.
Regentens Scepter blev også fremstillet til kroningen i 1661. Det er blevet brugt ved alle kroninger siden.
Regentens Rigsæble repræsenterer monarkens magt, og det vejer 1,3 kilo. Under kroningsceremonien bliver rigsæblet placeret i monarkens højre hånd. Det bliver lagt på kirkens alter, inden monarken krones.
De ældste dele
Kroningsskeen og ampullen er de ældste dele, som benyttes i ceremonien. De stammer fra det 12. århundrede. Skeen bruges til at salve monarken med hellig olie under ceremonien. Den gyldne ampul eller flaske er formet som en ørn, og det er deri olien opbevares.
Dronning Marys krone har 2200 diamanter, og den blev fremstillet til dronning Marys krone i 1911. Det er denne krone, Camilla får på hovedet ved kroningen.
Storbritannien har tidligere haft andre kronjuveler, end de regalier, som skal bruges i ceremonien. Men flere af dem blev solgt eller ødelagt under den engelske borgerkrig i det 17. århundrede.