Udland

Nær allieret besøger Ukraine på årsdagen for krigen

Polens premierminister ankommer fredag til Kyiv. Polen spiller en central rolle i udlandets hjælp til Ukraine.

Polens premierminister, Mateusz Morawiecki, besøger fredag Ukraines hovedstad, Kyiv.

Det oplyser premierministerens parti, Lov og Retfærdighed, ifølge det polske nyhedsmedie PAP. Det skriver Reuters.

Besøget finder sted på etårsdagen for Ruslands invasion af Ukraine.

– Ifølge mine informationer rejser premierministeren til Kyiv og vil formentlig deltage i et møde i Ukraines parlament, lød det fredag morgen fra Krzysztof Sobolewski, der er generalsekretær i premierministerens parti.

En talsmand for den polske regering skrev efterfølgende i et opslag på Twitter, at premierministeren er mødtes med Ukraines premierminister, Denys Sjmyhal.

– Et år efter begyndelsen på Ruslands fjendtligheder rejste premierminister Morawiecki til Kyiv for at sende et klart og mærkbart signal om fortsat støtte for at forsvare Ukraine mod Rusland, skriver talsmanden, Piotr Muller.

Morawiecki og hans ukrainske kollega har lagt blomster ved Mindemuren i Kyiv for at mindes de mennesker, der har mistet livet på Ukraines side i krigen.

Det fremgår af en udtalelse fra premierministerens kontor.

En lang række regeringsledere har besøgt Ukraine under Ruslands krig mod landet. Men Polens premierminister er dog en særlig gæst.

Polen har således vist sig som en af Ukraines nærmeste allierede og mest kompromisløse støtter under krigen.

Blandt andet har landet presset på for at få Tyskland til at godkende eksport til Ukraine af de tyskproducerede Leopard 2-kampvogne. Polen har planlagt at sende mindst 14 af de avancerede kampvogne til Ukraine.

Derudover har nabolandet taget imod i hundredtusindvis af ukrainske flygtninge. Ifølge data fra FN’s flygtningeorganisation (UNHCR) har halvanden million ukrainere opnået midlertidig beskyttelse i Polen.

I alt er otte millioner ukrainere flygtet fra Ukraine til andre europæiske lande.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker