Udland

Myndigheder forlader BBC-kontorer i Indien efter granskning

Indiske myndigheder indledte undersøgelse af BBC, efter at kritisk dokumentar af Modi var blevet vist.

Skattemyndigheder har færdiggjort deres undersøgelser af BBC’s kontorer i Indien.

Det oplyser BBC på sin hjemmeside torsdag.

Skattemyndighederne indledte ransagninger af kontorerne i New Delhi og Mumbai tirsdag. Og efter tre dages undersøgelser er granskningen ovre.

– Vi vil fortsætte med at samarbejde med myndighederne og håber, at sagen bliver løst hurtigst muligt, oplyser BBC i en erklæring.

Skattemyndighedernes efterforskning af BBC’s kontorer mistænkes af oppositionen og kritikere for at være indledt efter ordre fra den indiske premierminister, Narendra Modi.

For efterforskningen blev indledt, uger efter at BBC i Storbritannien viste en dokumentar, der sætter Modi i dårligt lys.

Ifølge BBC er prioriteten nu at støtte de ansatte.

– Nogle af dem har været udsat for lange forhør eller har været pålagt at blive natten over. Deres velfærd er vores prioritet.

BBC-dokumentaren, der er kritisk over for Modi, handler om dødbringende optøjer i staten Gujarat i 2002, hvor over 1000 mennesker mistede livet.

Modi var førsteminister i delstaten Gujarat i 2002 under de voldsomme antimuslimske optøjer.

Indiens regering afviste i sidste måned dokumentaren som propaganda. Og der blev prompte blokeret for streaming og deling af den på sociale medier.

I dokumentaren vises en hidtil uset og fortrolig britisk regeringsrapport, der blev udført efter urolighederne. Den fandt Modi ansvarlig for volden og beskrev urolighederne som “kendetegnet som etnisk udrensning”.

Dokumentaren indeholder også et interview med Jack Straw, Storbritanniens daværende udenrigsminister, der peger på Modi som manden med ansvaret.

BBC siger i erklæringen, at man vil fortsætte med at levere indhold i Indien.

– BBC er en troværdig, uafhængig medieorganisation. Og vi står bag vores kolleger og journalister, som vil fortsætte med at reportere uden frygt eller favorisering.

En talsperson for de indiske skattemyndigheder siger til Reuters, at BBC-ansatte fik lov at tage hjem om natten.

Talspersonen oplyser desuden, at man ikke har konfiskeret nogen digitale apparater, men at der er lavet kopier af data, der ses som vigtig for de videre undersøgelser.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker