Indland

Musikhus holder fast i koncert med Putins operaveninde

Rådmand i Aarhus har kontaktet udenrigsministeren med henblik på at få koncerten aflyst, skriver medie.

Musikhuset i Aarhus holder fast i et arrangement fredag aften, hvor den verdensberømte russiske operasanger Anna Netrebko skal optræde, selv om hun er ven af den russiske præsident, Vladimir Putin.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Ifølge den kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj, i Musikhuset afvikler man koncerten, fordi man gerne vil holde kunst og politik adskilt.

– Vi er selvfølgelig også berørte af situationen, men vi vil gerne adskille kunst og politik. Anna Netrebko er en af de allerdygtigste operasangere og booket af rent kunstneriske grunde, siger han til mediet.

Ifølge TV 2 Østjylland har hun i flere sammenhænge offentligt bakket op om præsidenten.

Musikhuset går også videre med afholdelsen af arrangementet, på trods af at rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (R), er imod det.

Han har skrevet til både udenrigsministeren og kulturministeren for at få udvidet sanktionsmulighederne og dermed få chancen for at aflyse operakoncerten fredag aften.

– Situationen i Ukraine er historisk og kræver, at vi står sammen om at sige fra. Normalt er jeg fortaler for, at man holder kultur og politik adskilt, men der er intet normalt i det russiske overgreb, og derfor bør vi sætte ind, hvor vi kan.

– Hvis UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund, red.) kan flytte Champions League-finalen, bør vi også kunne aflyse forestillinger i Musikhuset, siger rådmanden i en pressemeddelelse.

Mellem fem og ti personer har siden Ruslands invasion af Ukraine natten til torsdag henvendt sig til musikhuset og sagt, at de ikke vil gøre brug af deres billetter på grund af den nuværende situation.

I alt har 1200 personer købt billet til arrangementet fredag aften.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker