Sport

Murray om nul ranglistepoint i Wimbledon: Betyder intet

Naomi Osaka har kaldt Wimbledon for en udstillingsbegivenhed, men Andy Murray er mildest talt uenig.

Flere spillere har ytret overvejelser om at blive væk fra Wimbledon, fordi der ikke er ranglistepoint at spille om, men det tordner Andy Murray nu imod.

Både herrernes og damernes organisationer, ATP og WTA, har besluttet ikke at tildele spillerne ved Wimbledon ranglistepoint, fordi arrangørerne af den britiske grand slam har udelukket russiske og hviderussiske spillere.

Den kvindelige verdensstjerne Naomi Osaka har udtalt, at hendes motivation for at stille op er reduceret på grund af de manglende point, og at turneringen føles mere som en slags udstillingsbegivenhed.

Den tidligere verdensetter Andy Murray, der er brite og har vundet Wimbledon to gange, giver ikke meget for Naomi Osakas betragtninger.

– Wimbledon bliver aldrig en udstilling og vil aldrig føles som en udstilling. Sådan er det, skriver Andy Murray på Twitter.

På herresiden kan verdens nummer to og syv, Daniil Medvedev og Andrey Rublev, ikke stille op i Wimbledon. Hos damerne er det blandt andre verdens nummer 7 og 15, Aryna Sabalenka og Victoria Azarenka, der ikke må spille.

De manglende ranglistepoint kan dog ikke fjerne betydningen af Wimbledon, mener Andy Murray.

– Jeg følger golf meget tæt og har ingen idé om, hvor mange ranglistepoint vinderen af US Masters får. Mine venner og jeg elsker fodbold, og ingen af os aner eller går op i, hvor mange ranglistepoint et hold får for at vinde VM. Men jeg kan fortælle, hvem der vandt VM og US Masters.

– Jeg tager et vildt gæt og siger, at størstedelen af de, der ser Wimbledon på Centre Court om et par uger, ikke ved eller går op i, hvor mange point man får for at vinde en kamp i tredje runde.

– Men jeg garanterer, at de vil kunne huske, hvem der vinder, skriver Murray.

Verdens nummer et på herresiden, Novak Djokovic, har udtalt, at situationen er ærgerlig, men at han forventer at spille, selv om han ikke kan sikre sig ranglistepoint.

Verdens nummer 47 på kvindesiden, hviderussiske Aliaksandra Sasnovich, er udelukket fra Wimbledon, men det tager hun i stiv arm, fortæller hun ifølge AFP.

– Jeg ville virkelig gerne spille Wimbledon, for det er en af mine yndlingsturneringer. Men jeg respekterer beslutningen, siger Sasnovich, som også “respekterer”, at ATP og WTA ikke uddeler point ved turneringen.

Hun bakker desuden fuldt op om sine ukrainske kolleger på touren.

– Jeg vil have krigen stoppet så hurtigt som muligt. Jeg støtter ikke krigen, og jeg er imod vold. Jeg vil bare have fred, siger hun om krigen i Ukraine.

Wimbledon begynder 27. juni.

/ritzau/

Back to top button