Sport

Mørkøv sætter Cavendish perfekt op til sejr i Giroen

Michael Mørkøv kørte sin holdkammerat Mark Cavendish perfekt frem til en spurtsejr i Giro d'Italia.

Det var en meget lang spurt, som Mark Cavendish indledte og fuldførte på 3. etape af cykelløbet Giro d’Italia.

Den britiske sprinter fra Quick-Step blev sat perfekt op af Michael Mørkøv på den lange opløbsstrækning i ungarske Balatonfüred og tog sejren.

Bagefter fik Mørkøv, der er sidste mand i holdets leadout-tog, en stor krammer af Cavendish, og der var brede smil hele vejen rundt.

I spurten var Arnaud Demare (FDJ) og Fernando Gaviria (UAE) tættest på at true Cavendish.

Men hverken Demare eller Gaviria kunne indhente det forspring, som især Mørkøvs forarbejde havde skabt.

Det var den 16. etapesejr i Giroen for 36-årige Cavendish, som kører Giroen efter ni års pause fra den italienske rundtur.

– Jeg er meget glad. Min holdkammerater leverede knaldgodt. Det var en rolig dag, og spurten var lang, men det gik, siger Cavendish ifølge NTB.

Mørkøv var også godt tilfreds med måden, sejren blev sikret på. Ud over Mørkøv var yderligere to holdkammerater med i forarbejdet til sejren.

– Det var fantastisk. Det er det, jeg er med for. At være med til at sikre en etapesejr er fantastisk. Det var godt, at vi fik samlet det til sidst, siger Mørkøv til Eurosport.

Inden spurten til slut bød etapen på en flad rute på 201 kilometer, som blandt andet strakte sig langs Balatonsøen – en af Ungarns turistattraktioner.

Der var allerede fra start lagt op til løbets første sprinteretape. Men tre italienske ryttere gik i udbrud og forsøgte længe at lave om på drejebogen.

To af rytterne – Mattia Bais og Filippo Tagliani – var også i udbrud fredag og er en del af det lille mandskab Androni Giocattoli.

Den tredje rytter var Samuele Rivi (Eolo), men alle tre blev hentet, så der var samling i god tid inden finalen.

I den samlede stilling forsvarede hollænderen Mathieu van der Poel (Alpecin) den lyserøde førertrøje, og han har 11 sekunder ned til Simon Yates fra Team BikeExchange.

Giroens rundtur i Ungarn er nu slut efter de første tre etaper. Løbet holder en hviledag mandag og fortsætter i Italien tirsdag med en rute på Sicilien.

/ritzau/

Back to top button