Politik

Minister er parat til mere dansk støtte til nødhjælp i Ukraine

Udviklingsministeren skal lørdag mødes med humanitære organisationer, der arbejder i og omkring Ukraine.

Lørdag skal udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) besøge Polen og landets grænse til Ukraine. Her skal han mødes med flere humanitære organisationer, som arbejder i området.

– Formålet for mig er selvfølgelig at være sikker på, at jeg forstår situationen og behovene rigtigt. For vi vil gerne fra dansk side gøre alt det, som er os muligt, siger ministeren.

Danmark har på nuværende tidspunkt støttet med 280 millioner kroner til det humanitære arbejde i og omkring Ukraine, oplyser Ministeriet for Udviklingssamarbejde.

Udviklingsministeren er parat til at bidrage yderligere.

– Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe både i men også omkring Ukraine. Vi står med en humanitær krise i Europa af historiske dimensioner, siger han.

Pengene, som allerede er afsat, er blandt andet gået til Internationalt Røde Kors og FN. Danmark har også bidraget til indsatsen i og omkring Ukraine ved at stille et mobilt civilhospital til rådighed igennem Beredskabsstyrelsen.

Samtidig er der afsat penge til donation af medicin, som Ukraine har efterspurgt.

Der er ifølge ministeren blevet givet 280 millioner kroner fra dansk side. 100 millioner af dem er gået til de store danske humanitære organisationer.

– De har i dag meldt ud, hvad det er, de har fået en akut hjælpepakke til. Det er til husly, det er til mad, det er til vand, det er til sundhedsydelser. Der er et særligt fokus på børnefamilier, børn og de unge, som har et helt særligt behov for at blive beskyttet.

Ministeren understreger, at det er svære vilkår, som de humanitære organisationer arbejder under i Ukraine.

– Vi har som sagt afsat 280 millioner, men vi er klar med mere. Og det er derfor, at det er så vigtigt at forstå situationen, siger han.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) er stolt af den måde, som danskerne og erhvervslivet har bakket op om nødhjælpsarbejdet i Ukraine.

– Alle kan hjælpe, og der er mange, der gør det. Jeg synes, at det allervigtigste, i den fase vi er i nu, er, at man lytter til de store nødhjælpsorganisationer, som er i området, siger ministeren.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker