Sport

Mindst 26 er såret under fodboldoptøjer i Mexico

Flere personer er kommet til skade, efter at fodboldkamp i Mexicos bedste række udviklede sig til voldsorgie.

Mindst 26 personer er blevet såret – tre af dem alvorligt – i forbindelse med sammenstød under en fodboldkamp i Mexico mellem holdene Querétaro og Atlas natten til søndag dansk tid.

Det skriver nyhedsbureauerne NTB og AFP.

Opgøret blev standset i det 63. minut ved stillingen 1-0 til udeholdet Atlas, da kampe brød ud mellem tilskuere på stadion.

Under uroen stormede en stor mængde tilskuere også banen og udvekslede slag og spark, hvilket tvang de to holds spillere til at søge mod omklædningsrummene.

På sociale medier kan man ifølge NTB se billeder og videoer af folk, der ligger livløse på tribunerne og uden for stadion.

Flere af dem er tilsyneladende blevet klædt helt af i forbindelse med overfaldene.

Man kan også se, hvordan flere tilskuere øjensynligt angriber andre med alt fra bælter til slagvåben.

Ingen personer er ifølge meldingerne fra de mexicanske myndigheder døde som følge af kampene.

Der er også en foreløbig status på de 26 sårede personer. Heraf er tre i kritisk tilstand, ti andre er også ilde tilredt, mens ti ikke er alvorligt såret. Tre personer er udskrevet fra hospitalet.

– Selv om der ikke er nogen døde, så kan vi ikke sige, at dette ikke er en tragedie, siger Mauricio Kuri, guvernør i Querétaro, ifølge AFP.

Querétaro og Atlas spiller i den bedste mexicanske række, Liga MX. Kampen blev spillet i byen Querétaro, der ligger i den centrale del af Mexico.

Liga MX har åbnet en efterforskning af hændelsen, og kampen er blevet flyttet, lyder det i en pressemeddelelse fra ligaen.

Den administrerende direktør for Liga MX, Mikel Arriola, langer på Twitter ud efter sikkerheden på stadion. Det skriver AFP.

– Dem, der er ansvarlige for den manglende sikkerhed på stadion, vil blive straffet. Vores spillere og fans’ sikkerhed er en prioritet, skriver Mikel Arriola.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker