Kultur

Mikkel Boe Følsgaard: Jeg har været heldig

Den prisvindende skuespiller Mikkel Boe Følsgaard har en fremtrædende rolle i den nye sæson af "Borgen" og står over for nogle af sine største teenageidoler.

Sort guld eller en grøn klimakatastrofe.

Det dilemma står Danmark og Grønland over for efter et stort fund af olie, der er afsættet i den nye sæson af “Borgen”, som netop nu ruller over skærmen på DR.

Ind i det velkendte univers træder en helt ny mand i skikkelse af Mikkel Boe Følsgaard, der i rollen som Asger Holm Kirkegaard skal forsøge at gyde olie på vandene.

Som Danmarks konstituerede arktiske ambassadør forhandler han på vegne af udenrigsminister Birgitte Nyborg, spillet af Sidse Babett Knudsen.

– For det første er det en spændende karakter, som jeg med det samme kunne relatere til. I Asger er der helt klart noget arbejdsomhed, ærgerrighed og grundighed, som jeg nok også indeholder, samtidig med at han er ekstremt menneskelig og åben omkring sine svage sider.

– Derudover er “Borgen” en serie, som jeg har set og dyrket, siden den rullede over skærmene første gang, og som jeg synes, er banebrydende. Det ville jeg virkelig gerne være en del af og lege med i, fortæller Mikkel Boe Følsgaard.

Selv gik han på Statens Teaterskole, da de første sæsoner af “Borgen” blev sendt.

Dengang var serien noget, han snakkede med sine medstuderende om, og da han en række år senere opholdt sig i udlandet, mærkede han, hvordan det danske DR-drama var i en international liga for sig.

– Da jeg boede i England i en periode med min kone, var det “Borgen”, briterne nævnte, når man fortalte, at man kom fra Danmark. Det var ikke kongehuset, Michael Laudrup eller sådan noget.

Og nu er Mikkel Boe Følsgaard selv blevet en del af historien.

Allerede i første afsnit tiltræder karakteren Asger Holm Kirkegaard sit nye job som Danmarks konstituerede arktiske ambassadør, og det betød, at Mikkel Boe Følsgaard i to længere perioder arbejdede i Grønland, hvor en del af optagelserne fandt sted.

Det var en meget overvældende oplevelse for den rutinerede skuespiller.

– Jeg har været alle mulige andre steder i verden, men jeg har ikke været i Grønland eller kendt så meget til Grønland, bortset fra at man har set “Nissebanden” som barn og hørt dronningens hilsner til Grønland. Det er lidt vildt, når nu Grønland og Danmark er så tæt forbundet.

– Jeg kan uden at blinke sige, at det er det smukkeste sted, jeg har været i mit liv. Det er helt ekstremt smukt, siger Mikkel Boe Følsgaard.

Med basen i Danmark nyder den 37-årige skuespiller, at arbejdet kan bringe ham verden rundt.

Foruden Grønland har Mikkel Boe Følsgaard også for nylig indspillet en ny film i Sverige.

Efter et hæsblæsende år nyder han nu at holde lidt fri med familien, inden nye projekter venter til sommer.

Der kan han også markere sit tiårsjubilæum fra Statens Teaterskole og for sit store både danske og internationale gennembrud i storfilmen “En kongelig affære”, der indbragte ham en Sølvbjørn ved den anerkendte internationale filmfestival i Berlin.

– Det er gået så stærkt. Jeg synes nærmest lige, at jeg er kommet ud af teaterskolen. Jeg har været heldig, arbejdsom – og sikkert også dygtig og sådan noget – så jeg har kunnet få lov til at lave mange sjove og forskellige ting, så det ikke er blevet gentagelser, siger Mikkel Boe Følsgaard og fortsætter:

– Jeg synes, jeg har været virkelig privilegeret og fået lov til at arbejde sammen med nogle sindssygt dygtige folk og dem, som var mine helte, da jeg var teenager og fulgte med i serier som “Forbrydelsen” og “Rejseholdet”. Jeg synes virkelig, jeg har fået lov til at udvikle mig og prøve mig selv af.

“Borgen – Riget, magten og æren” kan ses hver søndag på DR1 og allerede fra fredag morgen på DRTV.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker