Udland

Migrantbørn adskilt under Trump mangler stadig deres familier

998 migrantbørn mangler stadig at blive genforet med deres familier. 148 er i gang med at blive genforenet.

Knap 1000 migrantbørn, som blev skilt fra deres familier under Donald Trumps præsidentembede i USA, mangler stadig at blive genforenet med deres familier.

Det oplyser den amerikanske regering torsdag.

Processen med at få genforenet familierne har ellers været i fuld gang, siden den nuværende præsident, Joe Biden, svor, at han ville gøre en ende på Donald Trumps nultolerancepolitik over for ulovlig indvandring.

998 børn mangler stadig at blive genforenet med deres familier.

– 148 børn er for nuværende i gang med at blive genforenet med deres familier, siger minister for indenrigssikkerhed Alejandro Mayorkas.

Genforeningen bliver arrangeret af en ngo, som er blevet hyret af den amerikanske regering til opgaven.

Ministeriet for indenrigssikkerhed oplyser torsdag, at det indtil videre har identificeret 3924 børn, som er blevet adskilt fra deres familier under Donald Trumps præsidentembede. 2926 af dem er blevet genforenet med deres familier.

Mayorkas understreger torsdag i en udtalelse, at det “kritiske arbejde endnu ikke er afsluttet”.

– Vi vil gerne understrege vores forpligtelse til at arbejde utrætteligt på at genforene de andre familier, som har lidt under den tidligere ondskabsfulde og umenneskelige politik, siger han.

Alejandro Mayorkas er selv indvandrer. Han og hans familie flygtede fra Cuba efter revolutionen i halvtredserne.

Donald Trump indførte ordningen med at skille børn fra deres forældre i 2018. Helt konkret betød det, at der kunne rejses tiltale mod alle, som krydsede grænsen fra Mexico på ulovlig vis. Det resulterede i, at børn blev adskilt fra deres forældre, som sad varetægtsfængslet under retssagerne.

Hensigten var, at det skulle afskrække familier fra at gøre turen til USA.

Politikken endte dog med kun at være i effekt i et par måneder, da ramaskrig – selv i Trumps eget parti – og flere sagsanlæg mod den amerikanske regering stoppet ordningen i juni 2018.

Trump-regeringen havde dog held med at fortsætte adskillelserne i nogle tilfælde under en lov, som gjorde, at indrejsende uden papirerne i orden kunne anholdes og udvises, hvis de havde en alvorlig plet på straffeattesten.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker