Politik

Mette Frederiksen besøger krigshærgede Ukraine

Statsminister Mette Frederiksen (S) skal tale yderligere støtte til Ukraine på hemmeligholdt besøg torsdag.

Statsminister Mette Frederiksen (S) besøger torsdag Ukraines hovedstad, Kyiv, og præsident Volodymyr Zelenskyj. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Ukraine blev sidst i februar invaderet af Rusland, og der har udspillet sig hårde kampe både omkring hovedstaden Kyiv og i den sydøstlige del af landet. Der er fortsat hårde kampe i netop den sydøstlige del.

– Jeg beundrer præsident Zelenskyj og det ukrainske folk for deres mod, og hvordan de fortsætter med at forsvare deres land i den uprovokerede og ulovlige krig af Putin (Ruslands præsident red.).

– Jeg ser frem til mødet med Zelenskyj, hvor mit budskab vil være, at Danmark fortsætter med at hjælpe Ukraine. Vesten står sammen om at støtte det ukrainske folk, skriver Mette Frederiksen i meddelelsen.

Under besøget vil Mette Frederiksen med Volodymyr Zelenskyj diskutere situationen i Ukraine, hvor Rusland har indledt en ny offensiv, mere støtte til landet samt hvordan krigsforbrydelser begået under krigen kan retsforfølges.

Besøget sker sammen med Spaniens premierminister, Pedro Sánchez.

Ruslands invasion af Ukraine har medført en lang række sanktioner fra EU, Storbritannien og USA mod Rusland. Desuden har en lang række lande støttet Ukraine med penge, materiel og våben til kampen mod de invaderende styrker.

For at vise sympati og støtte har også flere regeringsledere og EU-spidser besøgt landet.

Det tæller blandt andre Storbritanniens premierminister Boris Johnson, Polens premierminister Mateusz Morawiecki og EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen.

Ekstra Bladet skriver, at Mette Frederiksen ud over mødet med Zelenskyj også vil besøge en forstad til Kyiv, der har lidt stor skade under kamphandlingerne.

Ekstra Bladet skriver også, at der vil blive afholdt en fælles pressekonference med de tre statsledere, hvilket vil være den første fysiske pressekonference Zelenskyj holder med en regeringschef, siden krigen brød ud.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker