Udland

Medier: USA afprøver ukrainske piloters F-16-evner

Tre anonyme kilder oplyser til NBC News, at ukrainske piloter er i USA for at undersøge mulighed for træning.

To ukrainske piloter er i USA for at gennemgå en vurdering af, hvor lang tid det vil tage at træne dem op til at kunne flyve kampfly, herunder F-16.

Det oplyser tre anonyme kilder til det amerikanske medie NBC News.

De to første kilder har forbindelse til Kongressen, mens den sidste er en højtstående embedsmand, der har forbindelse til det amerikanske regeringsapparat.

Også nyhedsbureauet Reuters erfarer historien med henvisning til en anonym kilde fra embedsværket med kendskab til forsvaret.

– Denne begivenhed gør det muligt for os bedre at kunne hjælpe ukrainske piloter med at blive mere effektive piloter og bedre rådgive dem til at udvikle deres egne evner, siger Reuters’ kilde, som udtaler sig under betingelse af anonymitet.

Træningsvurderingen sker, mens den amerikanske regering i lang tid har været tavs i spørgsmålet om, hvorvidt den har tænkt sig at sende kampfly til Ukraine.

Kampfly står ellers højt på den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyjs ønskeliste.

Både USA og resten af Ukraines allierede har sendt adskillige andre våbentyper til fronten i Ukraine, men ikke kampfly eller tungt bevæbnede droner.

De ukrainske piloters færdigheder bliver evalueret i simulatorer, der tilhører det amerikanske militær i Tucson i delstaten Arizona, oplyser kilderne ifølge mediet. De får muligvis selskab af flere piloter inden for den nærmeste fremtid.

De amerikanske myndigheder har godkendt, at op til yderligere ti ukrainske piloter kan komme til USA for at gennemgå en vurdering allerede denne måned, oplyser kilderne.

Det er første gang, at ukrainske piloter er rejst til USA for at få deres færdigheder vurderet.

Der er ikke tale om et decideret træningsprogram, og piloterne kommer ikke til at flyve F-16-fly, skriver NBC News.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker