Udland

Medier: Storjury mødes ikke om Trump onsdag

En storjury, som behandler sag mod USA's tidligere præsident Donald Trump, mødes ikke som planlagt onsdag.

En storjury, som tager stilling til bevismateriale mod USA’s tidligere præsident Donald Trump, mødes alligevel ikke onsdag, selv om det var planlagt.

Det siger en kilde i retssystemet til Reuters og til The New York Times.

Storjuryen tager stilling til vidneudsagn om, at Trump angiveligt skulle have betalt pornoskuespilleren Stormy Daniels for at få hende til at tie stille om en affære mellem de to.

Trump hævdede i weekenden, at han ville blive anholdt tirsdag, hvilket ikke skete. Det var derfor ventet, at tiltalen kunne komme tirsdag.

Der er opsat barrikader nær Trump Tower, politiet er i højt alarmberedskab, og et utal af journalister fra hele verden er samlet foran anklagemyndighedens kontor.

Myndighederne frygter voldelige sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den tidligere præsident.

Flere amerikanske medier havde fremsat spekulationer om, at den anklagejury, der behandler sagen, ville stemme for en tiltale onsdag.

Ifølge flere medier kan det dog være, at distriktsanklager på Manhattan Alvin Bragg først vil annoncere de potentielle anklagepunkter i sagen i næste uge, hvor Trump så vil skulle stilles for en dommer.

Alvin Bragg, som er demokrat, har ikke offentliggjort nogen planer. Derudover arbejder anklagejuryer altid i al hemmelighed for at undgå mened eller påvirkning af vidner før retssager.

En anklagejury – eller en storjury, som den også kaldes – er en større gruppe personer, der er udpeget for at afgøre, om der er tilstrækkeligt grundlag for at rejse tiltale i en sag.

Lørdag skrev Trump på det sociale medie Truth Social, at han ville blive anholdt tirsdag. I samme ombæring opfordrede han sine tilhængere til at protestere.

– Protester! Tag vores land tilbage!, skrev den 76-årige republikaner, der stiller op til præsidentvalget næste år.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker