Erhverv

Medie: Korruptionsmistanke mod Carlsberg i Hviderusland

Ifølge Berlingske rejser en intern rapport mistanke om korruption hos det Carlsberg-ejede bryggeri Alivaria.

Der er mistanke om massiv korruption i Carlsbergs hviderussiske datterselskab Alivaria. Det skriver Berlingske på baggrund af en intern revisionsrapport fra selskabet.

Den danske bryggerigigant har tidligere undersøgt sagen, men vil nu gøre det igen.

– Det siger sig selv, at alle former for korruption er komplet uacceptabelt i Carlsberg, så vi tager den type sager meget seriøst, skriver Carlsberg i en kommentar til avisen.

Berlingske har fået indsigt i en intern revisionsrapport fra Alivaria. Den har konstateret mistanke om alvorlige brud på reglerne omkring blandt andet en større udvidelse af et bryggeri i Hvideruslands hovedstad, Minsk.

Det skulle handle om uigennemsigtige beslutninger, mærkeligt store indkøb og tegn på korruption i både arbejdet med projektet og den statslige godkendelse af det.

Rapporten anbefaler endda ifølge Berlingske, at bestyrelsen forbereder sig på mulige straffesager.

Carlsberg har tidligere været i skudlinjen for korruptionsanklager, efter at bryggeriet købte voldsomt op verden over, så det kunne bide skeer med de globale aktører.

Over en årrække købte Carlsberg større europæiske spillere: en række asiatiske og ikke mindst BBH, Baltic Beverages Holdings, der gav Carlsberg en solid tilstedeværelse i Rusland, Hviderusland, Ukraine og de baltiske lande.

– Det er et klassisk problem for store, globale selskaber, der agerer på markeder med høj grad af korruption.

– I det hviderussiske datterselskab virker det, som om kontrol og compliance sejler, og at store dele af organisationen er gennemsyret af problemer, siger lektor og ekspert i korruption ved Aarhus Universitet Lars Johannsen til Berlingske.

Carlsberg har haft meget omtalte korruptionssager i blandt andet Indien og Malaysia.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker