Sport

Medie: Hamilton og Williams skyder millioner i Chelsea-bud

Den britiske racerkører og den amerikanske tennisspiller byder ind med knap 90 millioner kroner hver.

Verdensstjernerne Lewis Hamilton og Serena Williams kan blive medejere af fodboldklubben Chelsea.

Det skriver Sky News.

Det britiske medie mener at vide, at Formel 1-køreren og tennisspilleren er en del af det ene af tre konsortier, der dyster om at få lov til at købe Chelsea, som lige nu er ejet af russiske Roman Abramovich.

Nærmere bestemt er der tale om det konsortium, der er ledet af den tidligere Liverpool-bestyrelsesformand Martin Broughton.

Ifølge Sky News har Lewis Hamilton og Serena Williams hver skudt cirka ti millioner pund, svarende til knap 90 millioner kroner, i puljen.

Især i Lewis Hamiltons tilfælde er der tale om en opsigtsvækkende investering i den forstand, at den britiske racerkører har et erklæret kærlighedsforhold til Chelseas konkurrenter fra Arsenal.

De to sportsstjerner har ifølge Sky News været i dialog med Martin Broughton i flere uger.

Gruppen med Martin Broughton i spidsen har sine økonomiske muskler fra de to amerikanere Josh Harris og David Blitzer.

De er i forvejen medejere af blandt andet basketballholdet Philadelphia 76ers og Premier League-klubben Crystal Palace. Andele i Crystal Palace forventes amerikanerne at måtte frasælge, hvis de vil være ejere i Chelsea.

Martin Broughtons konsortium har desuden opbakning fra Sebastian Coe, der er kendt for sin rolle som præsident i Det Internationale Atletikforbund, World Athletics. Han er samtidig selverklæret Chelsea-fan.

Sky News vurderer, at prisen på Chelsea kommer til at ligge i omegnen af 2,5 milliarder pund, svarende til godt 22 milliarder kroner. Det vil i så fald være det største klubsalg nogensinde.

Chelsea er sat til salg af Roman Abramovich, men russeren får ingen penge i lommen, når et salg er gennemført.

Den britiske regering har således indført strenge sanktioner mod Roman Abramovich, som ikke må omsætte penge i Storbritannien. Et salg af Chelsea skal derfor ske under opsyn af det britiske finansministerium.

Chelsea-ejeren er en af flere russiske rigmænd, der har fået deres værdier indefrosset som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Den britiske regering har angiveligt beviser for, at Abramovich har tætte forbindelser til Ruslands præsident, Vladimir Putin.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker