Sport

Medie: Fifa kan bremse ny engelsk fodboldlov

Fifa vil undersøge, om den britiske regerings ventede fodboldlov er i strid med organisationens principper.

Den britiske regerings længe ventede planer om strengere regulering af de engelske fodboldklubber kan møde uventet modstand.

I hvert fald vil Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, undersøge, om reglerne bryder med verdensorganisationens egne principper.

Det skriver den engelske avis The Times.

Regeringen har foreslået at oprette en decideret fodboldmyndighed, som får mandat til at regulere engelsk klubfodbold.

Den skal sørge for, at også klubberne under Premier League-niveau bliver økonomisk bæredygtige, at traditioner ikke knægtes, og at fansenes stemme bliver hørt.

Men jurister mener ifølge The Times, at tiltaget kan være i strid med Fifas regler om, at nationale forbund skal være uafhængige og stå uden for politisk indblanding.

Blandt andet kan et licenssystem administreret af den nye myndighed udfordre Fifas regelsæt.

Med det skal klubber leve op til en række krav for at blive tildelt licens og dermed få lov til at optræde i turneringer.

Det gælder eksempelvis, at klubberne skal have en bæredygtig forretningsmodel, et bæredygtigt ejerskab, skal varetage fansenes rimelige interesser og acceptere kun at deltage i turneringer, som myndigheden godkender.

– Fifa kan bedømme, at FA’s (fodboldforbundet red.) rolle bliver overflødig og dermed, at dets selvstændighed bliver begrænset, ekskluderet eller forstyrret, siger professor i sportslov ved Sheffield Hallam Universitet Gregory Ioannidis til The Times.

Tidligere har Fifa suspenderet nationale fodboldforbund på grund af netop politisk indblanding.

De nye regler skal også inkludere en granskning af nye ejere og direktører i fodboldklubber.

Her skal det fastslås, om en ny ejer og direktion kan godkendes ud fra, om det er passende og ordentlige folk, om de har tjent deres penge på redelig vis, og om deres økonomiske planer er robuste.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker