Sport

Medie: Amerikansk rigmand skriver under på Chelsea-køb

Milliardær Todd Boehly har skrevet under på en købsaftale, der nu skal godkendes af den britiske regering.

Tiden var ved at rinde ud for den britiske fodboldklub Chelsea, men natten til lørdag ser det ud til, at der er fundet en køber af klubben.

Det skriver det britiske medie The Telegraph.

Ifølge mediet har den amerikanske milliardær Todd Boehly skrevet under på en købsaftale, så han og det konsortium, han står i spidsen for, vil overtage Chelsea.

Konsortiet, som Boehly står i spidsen for, består af en række rigmænd. Ifølge The Telegraph vil beløbet, som det skal betale for Chelsea, ende på op mod fire milliarder pund. Det svarer til cirka 34,8 milliarder kroner.

Det er for alvor ved at brænde på for Chelsea, hvis tilladelse til at drive virksomhed står til ophøre den 31. maj.

Roman Abramovich, som har ejet klubben siden 2003, er forbundet til den russiske præsident, Vladimir Putin, og det har fået den britiske regering til at sanktionere ham og forbyde ham at omsætte penge i Storbritannien.

Tilladelsen til at drive virksomhed fik Chelsea, så klubben kunne få lov til at dække driftsudgifter som rejseomkostninger i forbindelse med udebanekampe.

Inden købet kan gå igennem skal der forhandles om en endelig pris på klubben.

Desuden skal både organisationen Premier League og den britiske regering godkende aftalen.

Premier League ventes at godkende aftalen uden de store kvaler, men ifølge både The Telegraph og Sky Sports vil den britiske regering kun godkende købsaftalen, hvis det kan sikres, at ingen af pengene fra den store sum ender i Roman Abramovichs lommer.

Tood Boehly er ikke ny i sportsverden. Han er allerede medejer af de to sportsklubber fra Los Angeles LA Dodgers og LA Lakers, som spiller i Nordamerikas bedste henholdsvis baseball- og basketballdivision.

/ritzau/

Back to top button