Erhverv

Markedsoversigt: Rockwool gik glip af optur – renten faldt

Trods rutsjetur til Rockwool, der hen over dagen strøg fra toppen til bunden i eliteindekset, holdt C25 niveauet frem til lukningen og sluttede handelsdagen i 1677,10 eller 1,1 pct. højere end lukkeniveauet torsdag eftermiddag.

Generelt lod handlerne sig inspirere af ikke mindst referatet fra seneste møde i den amerikanske centralbank Feds renteudvalg, som tegnede et klarere billede af neddæmpning af de kommende rentestigninger fra centralbankens side. Men derudover kom der ikke yderligere impulser fra USA, hvor finansmarkederne torsdag holdt lukket i anledning af thanksgiving.

– Vi har set positive markeder i Europa og også herhjemme, og det er egentlig udmeldingen fra Fed-referatet, der har understøttet markedet. Der var et klart flertal af udvalgsmedlemmer, der “tiltede” mod, at nu skal renteforhøjelserne altså ned i tempo, så det ser ud til, at vi får 50 punkter næste gang efter fire gange med 75 punkter, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Aktien i Rockwool fortsatte onsdagens yo-yo bevægelser med en stigning over formiddagen på 5,6 pct. Men efter telekonferencen med analytikerne ved middagstid mistede aktien fodfæste og rutsjede ned til et minus på 0,2 pct. til 1613,50.

– De lagde ikke skjul på, at de er pessimistiske på 2023, siger Martin Munk.

Modsat Rockwool holdt Ambu sig i toppen af C25 med et plus på 5,5 pct til 83,68 kr. uden selskabsspecifikt nyt for den sædvanligvis så volatile aktie.

– Der tegnede sig et billede af mere risikovillighed, så det var aktier, som er følsomme over for risikoappetit, som steg – jeg tænker på Netocompany og GN og Ambu, siger Martin Munk

Mildere rentesignaler fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i referatet onsdag aften fra seneste møde i bankens renteudvalg, FOMC, pressede torsdag renteniveauet på de europæiske obligationsmarkeder.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation var på et tidspunkt nede i 2,06 pct., men sluttede dagen med en rente på 2,09 pct., som var 9 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag eftermiddag og 4 basispoint lavere end åbningsniveauet torsdag morgen. Og i øvrigt laveste niveau siden midten af september.

Ned gennem Europa sås rentefald på 9-10 basispoint på de store markeder i Frankrig og i Tyskland og på hele 13 basispoint i Italien. Men den amerikanske rente lå stille og uden handel, fordi det amerikanske rentemarked var lukket torsdag på grund af helligdagen thanksgiving.

Fredag holder det amerikanske obligations- og aktiemarked halv fridag.

.\˙ MarketWire

Jakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker