Erhverv

Markedsoversigt: Plus til medicinal mildnede C25-fald

Øgede bekymringer for Kinas coronahåndtering var mandag med til at lægge pres på aktiemarkederne, hvor de defensive medicinalaktier som indekstunge Novo dog var med til at afbøde faldet for det danske eliteindeks.

C25-indekset faldt 0,3 pct. i 1642,57, hvor GN-aktien med et minus på 4,8 pct. til 165 kr. agerede bundprop. Måske på grund af mulige bekymringer for høre- og headsetproducentens produktion i Kina.

Eliteindekset blev mandag hjulpet af en stigning på 1,1 pct. til 820,80 kr. til sværvægteren Novo Nordisk, der blev understøttet af en artikel i Financial Times om fedmemarkedet, der ifølge blandt andet Morgan Stanley vil boome i de kommende år. Børshuset estimerer, at Novo og Eli Lilly til den tid står til at løbe med cirka 40 pct. af markedet.

Genmab steg 1,3 pct. til lukkerekorden 3172 kr., efter at medicinalselskabets kræftmiddel Epcoritamab har fået såkaldt “priority review” af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det er en særstatus, som normalt skærer sagsbehandlingstiden fra ti måneder til seks.

Bavarian Nordic endte med en stigning på 1,6 pct. i 251 kr., efter medicinalselskabets manglende fremgang fredag oven på torsdagens rammeaftale med EU om levering af op til 2 mio. doser koppevaccine.

Finanshuset Morgan Stanley løftede kursmålet for Ørsted til 870 kr. fra 850 kr. Og også Credit Suisse løftede sit kursmål for aktien – her til 505 kr. fra 500 kr. Alligevellukkede Ørsted 1,6 pct. lavere i 630,30 kr.

Rockwool-aktien lukkede med et fald på 3,0 pct. i 1620 kr. også i den sure ende af eliteindekset forud for regnskabet, der ventes præsenteret onsdag eftermiddag.

Et stort dyk til olieprisen var mandag med til at sende inflationsbekymringerne og renterne en smule nedad.

Fokus på rentemarkederne var først på mandagen dog på Kina, hvor nye coronarelaterede dødsfald øger frygten for, at kineserne igen vil indføre stramme coronarestriktioner.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation endte mandag med et fald på 3 basispoint til 2,23 pct. med en dagstop i 2,31 pct. og en dagsbund i 2,21 pct.

Både WTI og Brent-oliepriserne dykkede mandag eftermiddag med godt 5 pct. til det laveste niveau siden januar efter rygter bragt af Wall Street Journal, om at Opec+ drøfter muligheden for at hæve produktionen med 500.000 tønder om dagen.

Markedsdeltagerne havde mandag også øjnene rettet mod en melding fra ECB’s cheføkonom, Philip Lane, der vurderer, at Den Europæiske Centralbank, ECB, igen vil hæve renten i december, men argumenterne for endnu en forhøjelse på 75 basispoint er blevet mindre.

Nøgletalskalenderen var forholdsvis tynd, men der var dog tal for de tyske producentpriser, der steg mindre end ventet.

Ugen står i rentemødereferaternes tegn med nyt onsdag aften fra det seneste rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og torsdag eftermiddag fra kollegaen i Frankfurt, ECB.

.\˙ MarketWire

Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker