Erhverv

Markedsoversigt: Novo i rekord på dag med rentefald

Novo Nordisk indtog tirsdag toppen af det danske eliteindeks sammen med ISS, Jyske Bank og FLSmidth. I den anden ende endte Demant, der i dagens løb havde følgeskab af kollegaen GN uden selskabsspecifikt nyt.

En smule forøget risikoappetit i forhåbningerne om at Kinas er på vej til at lempe sin nultolerancepolitik over for coronasmitteudbrud, var baggrunden for en svag positiv tendens på aktiemarkedet, der dog fortsat holdes i kort snor af høgeagtige centralbankkommentarer.

Samlet faldt C25-indekset med 0,1 pct. til 1672,09.

Novo endte 2,5 pct. højere i 879,90 kr. – det højeste lukkeniveau for aktien nogensinde.

– Novo nyder godt af positivt nyt om selskabet leverancer af Wegovy, vurderer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen over for MarketWire.

En ny tilbagemelding fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til Novo Nordisks belgiske underleverandør, Catalent, lover godt for medicinalselskabets plan om at kunne levere alle doser af fedmemedicinen Wegovy omkring årsskiftet, skriver Børsen.

Andetsteds holdt Vestas sig lige akkurat i plus trods en melding om at være blevet foretrukken leverandør til et vindprojekt i Sydkorea og en ordre på 758 MW til Australien. Aktien steg 0,7 pct. i 176,80 kr.

Også Pandora gik frem efter positive indikationer fra black friday-salget i USA, der tyder på, at julesalget er kommet bedre i gang end frygtet. Aktien steg steg 0,1 pct. til 503,80 kr.

Modsat faldt Genmab tirsdag 1,6 pct. til 3180 kr. efter at den mandag satte kursrekord i 3233 kr.

Og blandt sidepapirerne oppræciserede Boozt forventningerne til 2022 efter gode resultater i oktober og november samt et rekordstærkt salg under sin ugelange black friday-kampagne.

Aktien steg 14,6 pct. til 79,50 kr.

Tirsdag faldt statsrenterne over det meste af Europa tirsdag efter opløftende tal for inflationsudviklingen i Tyskland.

Den danske tiårige statsobligation endte 7 basispoint lavere i 2,13 pct. i forhold til mandag.

De foreløbige inflationstal baseret på de tyske deltaters tal viste en mindre stigning end ventet i november. Inflationen var 10,0 pct. sammenlignet med samme måned et år forinden, mens der var tale om et fald på 0,5 pct., når man sammenligner priserne med måneden før.

Estimaterne fra økonomerne lød ifølge Bloomberg News på 10,4 pct. på årsbasis og et fald 0,2 pct. på månedsbasis.

Onsdag kommer der foreløbige tal for inflationen i hele eurozonen, og her ventes også en stigning på 10,4 pct. ifølge estimater fra Bloomberg. De europæiske tal ser dermed ud at at følge de amerikanske inflationstal fra starten af november, der ligeledes overaskede positivt ved at vise en lavere stigningstakt end ventet.

Den amerikanske forbrugertillid leverede sidst på handelsdagen en mindre overraskelse i november, da den faldt mindre end ventet i forhold til måneden før. I november endte forbrugertilliden på 100,2 mod 102,2 måneden før, viste tal fra det amerikanske Conference Board.

.\˙ MarketWire

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker