Erhverv

Markedsoversigt: Nordea og GN anførte grønt C25 – renterne faldt

Det danske aktiemarked fortsatte onsdag de positive takter, hvor bankerne var blandt investorernes foretrukne. Til gengæld faldt Rockwool efter isoleringskoncernens regnskab for tredje kvartal.

Samlet steg C25-indekset 0,4 pct. til 1658,51.

I C25 toppede Nordea onsdag med et plus på 3,0 pct. til 75,20 kr., Jyske Bank steg desuden 1,4 pct. til 436,40 kr., mens Danske Bank trodsede udviklingen med et fald på 0,3 pct. til 126,15 kr.

Rockwool endte 0,3 pct. lavere i 1617 kr. efter et skuffende regnskab for tredje kvartal. Driftsresultatet var 29 pct. lavere end ventet, noterer analytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank, som regner med, at analytikerkorpset kommer til at skulle revidere konsensusestimaterne ned med i omegnen af 5 pct.

Rockwools prognose indikerer ifølge analytikeren en klar forværring i fjerde kvartal, hvor Rockwool implicit guider for en negativ volumenvækst på omkring 20 pct.

Bavarian Nordic fik revanche med en stigning på 1,8 pct. til 235,20 kr. efter nedturen på 7,9 pct. tirsdag efter en sænket anbefaling.

GN har fået ny storaktionær i form af den norske oliefond, alias Norges Bank, der har øget sit samlede ejerskab af aktier i GN Store Nord til mere end 5 pct.

For nylig vakte det opsigt, at William Demant Invest, der er majoritetsaktionær i Demant, havde opbygget en ejerandel på mindst 10 pct. i GN.

GN-aktien steg 2,0 pct. til 167,40 kr.

Uden for C25 steg Alm. Brand 2,1 pct. til 11,69 kr. Forsikringskoncernen fremlagde tirsdag finansielle mål for 2025. Nordea og SEB har efterfølgende hævet kursmålet for aktien til 16 kr. fra 15 kr. og gentaget anbefalingen “køb”.

Det danske obligationsmarked startede onsdagen med rentestigninger, men i løbet af eftermiddagen var en stribe amerikanske nøgletal med til at vende udviklingen.

Facit for dagen blev et fald i renten på den tiårige danske statsobligation på 6 basispoint til 2,19 pct. Tidligt på formiddagen toppede papiret dagen med en rente på 2,29 pct., mens den lå i 2,25 pct. før eftermiddagens amerikanske nøgletal.

Dagens opgørelse af nytilmeldte ledige i USA landede på 240.000 mod 223.000 ugen før, og siden viste også det amerikanske PMI-indeks en svagere udvikling end ventet.

Begge dele signalerer, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan begynde at sænke tempoet for sine pengepolitiske stramninger, hvilket også er forventningen i forbindelse med næste rentemøde i december.

Markedsdeltagerne så onsdag også frem mod aftenens referat fra det seneste rentemøde i Federal Reserve, men ifølge strateg Niels Christensen fra Nordea vil det næppe byde på overraskelser.

– Jeg tror ikke, at det kommer til at rokke ved forventningerne til det næste møde i Federal Reserve her i december, hvor der er fuldt indpriset en renteforhøjelse med 50 basispoint, siger han.

.\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker