Erhverv

Markedsoversigt: FLS i top på regnskab – renterne steg

En veritabel regnskabsstorm ramte den danske fondsbørs torsdag. I C25 var der nyt fra GN, FLSmidth, Coloplast og Netcompany. Samtidig ramte en regn af nye kursmål en række af de selskaber fra øverste hylde, der i de seneste dage har givet kvartalstal.

Samlet faldt C25 0,6 pct. til 1720,90.

Flere ordrer, større salg og bedre indtjening prægede første kvartal, og selve driftsmarginalen lå højere end ventet hos FLSmidth, når man måler op mod estimaterne.

– Jeg tror, at vi skal tilbage til 2018 for at finde en tilsvarende høj ordreindgang, siger Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Aktien sluttede som en af dagens mest stigende med et plus på 3,2 pct. til 208 kr.

Modsat gik det for it-konsulentselskabet Netcompany, der skuffede en anelse i sit regnskab i forhold til de høje forventninger. Aktien smed 5 pct. til 378,80 kr.

Også GN faldt – med 7,9 pct. til 236,30 kr. Regnskabet afspejlede masser af udfordringer i første kvartal – prognosen blev dog fastholdt for hele året.

Coloplast nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2021/22 og venter nu en organisk omsætningsvækst på 6-7 pct. i faste valutakurser. Tidligere ventede selskabet en organisk vækst på 7 pct. i faste valutakurser. Det kostede et tab på aktiekursen på 5,5 pct. til 950 kr.

Mærsk fik klap på skulderen fra flere banker efter onsdagens regnskab. Jyske Bank løftede sit kursmål til 26.000 kr. fra 24.000 kr. og kaldte samtidig selskabets prognose “konservativ.” Mærsks B-aktie steg 2,1 pct. til 21.440 kr.

Medicinalkoncernen Genmab fik ligeledes justeret kursmålet, da amerikanske Goldman Sachs skar 8 pct. af målet til 2754 kr. og gentog “neutral”.

Aktien endte i toppen og steg 3,4 pct. til 2387 kr.

På obligationsmarkedet var der udsving i renten torsdag, der endte dagen med en stigning efter at være faldet ved åbning.

Klokken 17 torsdag lå renten på den toneangivende danske statsobligation i 1,34 pct.

Det er 4 basispoint mere end ved lukketid onsdag. I morgentimerne gik det ellers kortvarigt i den modsatte retning, da renten faldt til 1,27 pct.

Det skete ovenpå den helt store makroøkonomiske begivenhed i USA onsdag aften, hvor centralbankchef Jerome Powell og Federal Reserve besluttede at hæve den amerikanske rente med 50 basispoint. Samtidig tog Powell afstand til spekulationer om renteløft på 75 basispoint ved kommende møder.

Det skabte god stemning på aktiemarkedet onsdag, men da handlerne i USA vågnede op torsdag over middag og gjorde klar til åbning af finansmarkederne, var stemningen vendt. Det gav også udslag i retningen på det danske obligationsmarked, hvor rentefaldet blev afløst af stigninger.

Torsdag var der klokken 14.30 også tal for nytilmeldte ledige. De viste, at 200.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 180.000 nye ledige.

Ugen før meldte 181.000 sig ledige for første gang.

.\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Back to top button