Erhverv

Markedsoversigt: Defensive Genmab i top mens renten var på tilbagetog

Genmab sluttede som repræsentant for de mere defensive aktier i toppen et C25-indekset, der igen onsdag blev grebet af nervøsitet og aversion mod risko og slog over i mol efter tre dag med mere muntre undertoner.

Det samlede eliteindeks faldt til 1565,41 eller med 1,1 pct. i forhold til lukkeniveauet tirsdag eftermiddag.

– Men hovedtemaet er fortsat det samme: Frygt for inflation og recession. Det er bare stemningen, der er skiftet, og det gør den hurtigt for tiden, og det er svært at forudse, hvad morgendagen bringer, bemærker afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen i Sydbank.

Genmab lukkede med et plus på 2,2 pct. til 2151 kr. i selskab med Bavarian, der steg 2,1 pct. til 237,60 kr.

Medvirkende til stigningen i Bavarian kunne onsdag middag være et notat fra Sydbank, hvor banken fremhæver, at der er mulighed for flere ordrer til Bavarian Nordic, efter at de britiske sundhedsmyndigheder tirsdag anbefalede en bredere brug af selskabets koppevaccine Imvanex til brug mod abekopper.

– Der er også kommet øget fokus på corona, og det er jo ikke så godt for os, men for Bavarian, bemærker Ole Kjær Jensen.

Defensive og meget indekstunge Novo befandt sig ved lukketid tæt på C25-toppen med et marginalt plus på 0,03 pct. til 761,50 kr. – men uden selskabsspecifikt nyt.

Også Vestas fik en relativ nådig medfart med et minus på 0,2 pct. til 174,60 kr.

I bunden af indekset landede FLSmidth med et fald på 5,3 pct. til 184,70 kr.

Altid volatile Ambu faldt 0,6 pct. til 74,40 kr. på dagen, hvor svenske SEB sænkede sit kursmål for aktien til 80 kr. fra 104 kr. og gentog anbefalingen “hold”.

Renten på den danske tiårige toneangivende statsobligation indledte handelsdagen med fald – og siden blev den bare lavere.

Ved danske børslukketid lå renten på 1,98 pct., og det var 8 basispoint lavere end åbningsniveauet og 14 basispoint lavere end lukkeniveauet tirsdag eftermiddag.

Lidt større rentefald sås på de store europæiske obligationsmarkeder i Paris og Frankfurt, og i London faldt renten 19 basispoint.

Dermed spejlede de europæiske renter onsdagens nedtur på aktiemarkedet, der var presset af fornyet frygt for recession som resultat af de tiltag, centralbankerne i USA og i eurozonen tvinges til for at opfylde deres forpligtelse til at kontrollere inflationen.

Derimod var der ingen væsentlige nøgletal til at inspirere markedet ud over et lidt skuffende tal for forbrugertilliden i eurozonen i juni.

Onsdag eftermiddag trådte den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, frem for Senatet med sin halvårlige redegørelse for bankens pengepolitik.

Her søgte han at mildne frygten for recession, mens han samtidig erkendte muligheden for recession og advarede om, at flere overraskelser over inflationen kan dukke op. Han betonede dertil, at den amerikanske økonomi om nødvendigt vil kunne leve med væsentligt strammere pengepolitik.

.\˙ MarketWire

Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Back to top button