Erhverv

Markedsoversigt: Danske Bank straffet mens renten faldt

C25 endte med et begrænset fald på 0,2 pct. til 1650,88, efter at indekset fra morgenstunden var nede med godt 1,1 pct. Ørsted lukkede i toppen af indekset med et plus på 3,5 pct. i 832,80 kr., hvor også Novo og Bavarian og Vestas lå godt til.

Danske Bank endte dagen nær bunden af C25 med et fald på 3,8 pct. til 98,14 kr., efter at storbanken søndag nedjusterede forventningerne til årets resultat på grund af udfordrende forhold på de finansielle markeder.

Nedjusteringen skete til trods for, at der har været en positiv udvikling i Danske Banks kerneaktiviteter.

Også Jyske Bank blev trukket med ned og faldt mandag 3 pct. til 346,30 kr., mens Nordea klarerede sig lidt bedre med et fald på 1,6 pct. til 64,51 kr.

Novo Nordisks kunne mandag melde om lovende data for blødermidlet Mim8 som månedlig behandling.

Det oplyste selskabet i en meddelelse mandag, efter data fra fase 1- og 2-studier er blevet offentliggjort på en konference i London.

Blødermidlet Mim8 vurderes at have blockbusterpotentiale., hvilket betyder, at det kan nå et salg over 1 mia. dollar. Novo-aktien steg 1,5 pct. til 811 kr.

Derudover bød mandagen på nogle kursmålsændringer for Chr. Hansen efter ingredienskoncernens regnskab for tredje kvartal i sidste uge.

SEB har sænket sit kursmål for aktien med 50 kr. til 650 kr. Chr. Hansens faldt 2,5 pct. til 465 kr.

Vestas fik sænket sit kursmål hos amerikanske Citigroup til 335 kr. fra 350 kr.

Aktien steg dog 0,6 pct. til 171,90 kr.

Der var intet nyt fra SAS, hvor forhandlingerne med flyselskabets piloter er fastlåst. Aktien steg ikke desto mindre 5,7 pct. til 0,35 kr.

Presset tiltog i løbet af mandag på den tiårige danske rente, der kravlede støt ned ad og endte 12 basispoint lavere end fredag i 1,54 pct.

Den danske rente fulgte i kølvandet af væsentlige rentefald på amerikanske og tyske statsobligationer, da frygten for en kommende recession er tiltaget, efter at gasledningen Nord Stream 1 mandag blev lukket, mens handlerne samtidig gør sig klar til onsdagens imødesete inflationstal fra USA.

Forventningen til et stort renteløft fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er steget, efter at fredagens amerikanske jobrapport viste sig stærkere end ventet, og der skal en markant positiv overraskelse til med onsdagen tal for at rykke på markedets forventninger, skriver Reuters.

Der var mandag ikke de store nøgletal i kalenderen, men fra dansk side bød morgenen på tal for forbrugerpriserne, der viste den højeste inflation siden 1983.

Forbrugerpriserne steg i juni med 8,2 pct. på årsbasis mod 7,4 pct. måneden før, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik.

Det er i høj grad prisændringer inden for varer, der hæver årsstigningen i forbrugerprisindekset, skriver Danmarks Statistik. Varer er i gennemsnit steget 12,7 pct. det seneste år, og det er den højeste stigning på årsbasis siden 1982.

Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker