Sport

Marcelo Bielsa er fortid som manager i Leeds

Efter fire nederlag i træk har Leeds valgt at skille sig af med manager Marcelo Bielsa.

Marcelo Bielsa blev hyldet som helt, da han førte Leeds tilbage i Premier League for lidt over halvandet år siden. Nu er han fortid i klubben.

Leeds skriver på sin hjemmeside, at klubben har stoppet samarbejdet med Bielsa og forventer at præsentere en afløser mandag.

Den nu 66-årige Bielsa kom til klubben i sommeren 2018, og allerede i sin anden sæson sikrede han klubben oprykning.

Det var første gang i 16 år, at Leeds var tilbage i det sjoveste selskab, og holdet klarede sig godt i første sæson med en niendeplads.

I indeværende sæson er minerne blevet noget mere alvorlige i den traditionsrige klub.

Leeds ligger efter 26 kampe på 16.-pladsen i Premier League, og fortsætter den seneste tids tendens, rykker holdet med stor sandsynlighed ud.

De seneste fire kampe har resulteret i nederlag, og i denne uge har holdet tabt 0-6 til Liverpool og 0-4 til Tottenham.

Det har dog ikke gjort beslutningen nem, understreger Leeds-formand Andrea Radrizzani.

– Det er den sværeste beslutning, jeg har skullet træffe i min tid i Leeds, når man tænker på den succes, Marcelo har haft i klubben, siger han til klubbens hjemmeside.

– Med Marcelo som vores træner har vi haft tre fantastiske sæsoner, og de gode tider er vendt tilbage til Elland Road. Han ændrede kulturen i klubben og bragte en vindermentalitet til os alle sammen.

– Men jeg skal handle i klubbens bedste interesse, og jeg mener, at der er behov for ændringer nu for at sikre os Premier League-status. De seneste resultater og præstationer har ikke levet op til vores forventninger, siger han.

Leeds tilføjer i sin meddelelse, at man vil sørge for, at Bielsa får en permanent hyldest på Elland Road.

Den erfarne sydamerikaner har tidligere været træner for klubber som Lille, Lazio, Marseille, Athletic Bilbao og Chiles landshold.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker