Kriminal

Mange bilister fik bøde for at køre med slukkede baglygter i tågen

På to timer har Fyns Politi udskrevet bøder til bilister for 76.000 kroner for at have slukkede baglygter.

Onsdag morgen og formiddag har bilister flere steder i landet glemt at tænde baglygterne.

På kun to timer har Fyns Politi udskrevet bøder til bilister, som har kørt med slukkede baglygter i tåge, for 76.000 kroner.

Det skriver politikredsen på Twitter.

Man skal altid køre med tændte forlygter, men der er også krav om, at man kører med tændte baglygter, hvis det er inden for lygtetændingstiden, eller der er lav sigtbarhed.

Også i Syd- og Sønderjylland har flere bilister glemt at tænde baglygterne. I løbet af tirsdag er det blevet til 33 bøder i kredsen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

– Det er sjældent, at vi kan reklamere med, at du kan tænde lyset og spare penge samtidig. Men det er tilfældet, når du sidder bag rattet og kører i tåget vejr, lyder det.

Onsdag morgen og formiddag var der tæt tåge i flere dele af landet ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Kører man uden tændte baglygter, når der eksempelvis er tæt tåge, koster det en bøde på 1000 kroner ifølge Rådet for Sikker Trafik.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er der mange biler, som har en indstilling, som sikrer, at baglygterne tænder, når det bliver mørkt.

Men den indstilling registrerer ikke altid, at det eksempelvis bliver tåget, og derfor er det ikke sikkert, at baglygterne bliver tændt.

Man kan tjekke, om baglygterne er tændt, ved at se, om der er lys i instrumentbrættet på ens bil ifølge Rådet for Sikker Trafik.

Fyns Politi skriver på Twitter, at det fortsætter sin indsats på området.

Varslet, som er udsendt af DMI gælder for Fyn, dele af det sydlige Sjælland og Syd- og Sønderjylland. Tågen forventes at lette i løbet af formiddagen.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker