Erhverv

Mandagens obligationer: Skuffende nøgletal fra øst og vest

Mandage bød på skuffende nøgletal fra både USA og fra Kina og på renteudsving mellem 1,30 pct. og 1,19 pct. for den toneangivende tiårige danske statsobligation.

Udgangspunktet var en uændret rente på 1,28 pct. som steg til lige over 1,31 pct. i løbet af formiddagen, men sluttede i 1,21 pct.

Internationalt var der opmærksomhed til kinesiske nøgletal, der mandag morgen skuffede over en bred kam. Ejendomspriserne falder fortsat, detailsalget skuffer, investeringerne ligger under det ventede, og industriproduktionen viser vigende vækst. Den kinesiske centralbank, People’s Bank of China, overraskede ved at sænke renten på den mellemfristede udlånsfacilitet – den etårige rente.

Senere mandag eftermiddag viste erhvervstilliden i staten New York, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, et fald i august til minus 31,3 fra 11,1 måneden før. Dermed udviklede tillidsindekset sig markant svagere end forventningen. Der var ifølge Bloomberg News ventet et indeks på 5,0.

Specifikt for Danmark viste bnp-indikatoren for andet kvartal en økonomisk vækst på 0,7 pct. mod et fald på 0,5 pct. i første kvartal. Dermed ser det ikke ud til, at Danmark står over for en teknisk recession – hvor bnp skrumper to kvartaler i træk – i denne omgang.

.\˙ MarketWire

Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button