Erhverv

Mandagens obligationer: Renter sendt lidt ned efter stort olieprisfald

Et stort dyk til olieprisen var mandag med til at sende inflationsbekymringerne og renterne en smule nedad.

Fokus på rentemarkederne var først på mandagen dog på Kina, hvor nye coronarelaterede dødsfald øger frygten for, at kineserne igen vil indføre stramme coronarestriktioner.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation endte mandag med et fald på 3 basispoint til 2,23 pct. med en dagstop i 2,31 pct. og en dagsbund i 2,21 pct.

Både WTI og Brent-oliepriserne dykkede mandag eftermiddag med godt 5 pct. til det laveste niveau siden januar efter rygter bragt af Wall Street Journal, om at Opec+ drøfter muligheden for at hæve produktionen med 500.000 tønder om dagen.

Markedsdeltagerne havde mandag også øjnene rettet mod en melding fra ECB’s cheføkonom, Philip Lane, der vurderer, at Den Europæiske Centralbank, ECB, igen vil hæve renten i december, men argumenterne for endnu en forhøjelse på 75 basispoint er blevet mindre.

Nøgletalskalenderen var forholdsvis tynd, men der var dog tal for de tyske producentpriser, der steg mindre end ventet.

Ugen står i rentemødereferaternes tegn med nyt onsdag aften fra det seneste rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og torsdag eftermiddag fra kollegaen i Frankfurt, ECB.

.\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker