Erhverv

Mandagens aktier: Novo og kolleger mildnede C25-fald

Øgede bekymringer for Kinas coronahåndtering var mandag med til at lægge pres på aktiemarkederne, hvor de defensive medicinalaktier som indekstunge Novo dog var med til at afbøde faldet for det danske eliteindeks.

Efter flere coronarelaterede dødsfald i Kina var der igen bekymring for, at de kinesiske myndigheder lukker ned efter nogle uger, hvor Kina ellers var begyndt at slække på restriktionerne.

– Vi har fået en stille start på en uge, der også ser ud til at blive stille, da mange i USA går på Thanksgiving-ferie sidst på ugen. Regnskabssæsonen er stort set ovre, men Rockwool aflægger dog regnskab i løbet af ugen, og ellers kigger vi frem mod onsdagens referat fra Federal Reserve (centralbanken i USA, red.), siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank til MarketWire.

Det danske C25-indeks lukkede med et fald på 0,3 pct. i 1642,57, hvor GN-aktien med et minus på 4,8 pct. til 165 kr. agerede bundprop, hvor Sydbanks afdelingsdirektør blandt andet henviste til mulige bekymringer for høre- og headsetproducentens produktion i Kina.

NOVO OG MEDICINAL I HOPLA

Eliteindekset blev mandag hjulpet af en stigning på 1,1 pct. til 820,80 kr. til sværvægteren Novo Nordisk, der blev understøttet af en artikel i Financial Times.

Eli Lilly, Amgen og flere andre selskaber går efter at udfordre Novo Nordisk på fedmemarkedet, der ifølge blandt andet Morgan Stanley vil boome i de kommende år, skriver Financial Times.

– Med konservative prisantagelser, tror vi, at det globale salg af fedmemidler kan nå op på mere end 50 mia. dollar i 2030.

– Dette vil løfte fedme fra en kategori på 2,4 mia. dollar til et top 12 behandlingsområde målt på udgifterne på verdensplan, siger Mark Purcell, analytiker i Morgan Stanley, til Financial Times.

Børshuset estimerer, at Novo og Eli Lilly til den tid står til at løbe med cirka 40 pct. af markedet via udvikling og lancering af op til et dusin fedmemidler fordelt i mellem sig.

Genmab var med et plus på 1,3 pct. til lukkerekorden 3172 kr. også godt kørende, efter at medicinalselskabets kræftmiddel Epcoritamab har fået såkaldt “priority review” af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det er en særstatus, som normalt skærer sagsbehandlingstiden ned fra ti måneder til seks.

Bavarian Nordic endte med en stigning på 1,6 pct. i 251 kr., hvor Ole Kjær Jensen fremhæver medicinalselskabets manglende fremgang fredag oven på torsdagens rammeaftale med EU om levering af op til 2 mio. doser koppevaccine.

LØFTET KURSMÅL TIL ØRSTED

Finanshuset Morgan Stanley løftede kursmålet for Ørsted til 870 kr. fra 850 kr. med en gentaget “overvægt”.

Også Credit Suisse løftede sit kursmål for aktien – her til 505 kr. fra 500 kr.

Til trods for de løftede kursmål lukkede Ørsted 1,6 pct. lavere i 630,30 kr.

Rockwool-aktien lukkede med et fald på 3,0 pct. i 1620 kr. også i den sure ende af eliteindekset forud for regnskabet, der ventes præsenteret onsdag eftermiddag.

.\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker