Erhverv

Mandagens aktier: Danske Bank faldt på nedjustering – plus til Ørsted

Det så længe ud til, at det danske eliteindeks, C25, kunne kæmpe sig op af det kursmæssige hul, der fra morgenstunden var blevet gravet af coronabekymringer og recessesionsfrygt. Indekset kravlede støt frem efter middagstid, men slutspurten udeblev, og listen af selskaber i plus blev mindre i takt med at eftermiddagen skred frem.

Det endte derfor med et begrænset fald på 0,2 pct. til 1650,88, efter at indekset fra morgenstunden var nede med godt 1,1 pct.

Danske Bank blev mandagens store emne på en relativt rolig dag, efter at banken søndag aften nedjusterede forventningerne, mens den grønne duo i form af Ørsted og Vestas kunne nyde godt af medvind til branchen.

– Det har været Danske Bank, der har trukket overskrifterne i dag på sin nedjustering. Der har også været fokus på Vestas og Ørsted, og det kan være som reaktion på at Nord Stream 1 er blevet lukket. Det giver positiv fokus på vedvarende energi. Derudover er der flere af de defensive danske aktier, der klarer sig glimrende, lyder det fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

Ørsted lukkede i toppen af indekset med et plus på 3,5 pct. i 832,80 kr., hvor også Novo og Bavarian og Vestas lå godt til.

DANSKE BANK MED STØRRE END VENTET NEDJUSTERING

Danske Bank endte dagen nær bunden af C25 med et fald på 3,8 pct. til 98,14 kr., efter at storbanken søndag nedjusterede forventningerne til årets resultat på grund af udfordrende forhold på de finansielle markeder.

Nedjusteringen skete, til trods for at der har været en positiv udvikling i Danske Banks kerneaktiviteter.

Nedjusteringen fra Danske Bank var ikke helt uventet, men størrelsen var det, vurderer senioranalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

– Selv om nedjusteringen et stykke hen ad vejen har været ventet, så var det værre end ventet, og det skal aktien falde på, sagde han før børsåbning til MarketWire.

Da Danske Bank offentliggjorde sit resultat for 2021 i februar, var det forventningen, at resultatet for 2022 ville være mellem 13 og 15 mia. kr. Nu er det nedjusteret til mellem 10 og 12 mia. kr.

Også Jyske Bank blev trukket med ned og faldt mandag 3 pct. til 346,30 kr., mens Nordea klarerede sig lidt bedre med et fald på 1,6 pct. til 64,51 kr.

NOVO MED LOVENDE STUDIEDATA

Novo Nordisks kunne mandag melde om lovende data for blødermiddel Mim8 som månedlig behandling.

Det oplyste selskabet i en meddelelse mandag, efter data fra fase 1- og 2-studier er blevet offentliggjort på en konference i London.

Blødermidlet Mim8 vurderes at have blockbusterpotentiale, hvilket betyder, at det kan nå et salg over 1 mia. dollar.

De nye data gælder for en månedlig behandling af patienter med blødersygdommen Haemophilia A. Der blev i den forbindelse ikke registreret nogle sikkerhedsrisici eller overdreven koagulering – hvilket dækker over, når blodet størkner.

Novo Nordisk meddelte allerede sidste år, at selskabet forbereder sig på at starte fase 3-studier, og de seneste resultater giver nu grobund for at tage den proces videre, fremgår det af meddelelsen.

Novo-aktien steg 1,5 pct. til 811 kr.

CHR. HANSENS KURSMÅL SÆNKET

Derudover bød mandagen på nogle kursmålsændringer for Chr. Hansen efter ingredienskoncernens regnskab for tredje kvartal i sidste uge.

SEB har sænket sit kursmål for aktien til 650 kr., hvilket er 50 kr. lavere end det tidligere. Anbefalingen er uændret “køb”.

Chr. Hansens faldt 2,5 pct. til 465 kr.

Vestas fik sænket sit kursmål hos amerikanske Citigroup til 335 kr. fra 350 kr. Anbefalingen er fortsat “køb”, viser data fra Bloomberg News.

Aktien steg dog 0,6 pct. til 171,90 kr.

SAS STEG TRODS STATUS QUO

Der er intet nyt fra SAS-fronten, hvor forhandlingerne med flyselskabets piloter er fastlåst.

Sådan lød det mandag ifølge norsk TV2 fra mægler Mats Wilhelm Ruland, efter de norske parter mødtes mandag.

For SAS har strejken store økonomiske konsekvenser midt i en tid, hvor selskabet arbejder for at forbedre sin økonomiske situation. Strejken er brudt ud, efter at SAS-ledelsen og selskabets piloter ikke har kunnet nå til enighed om en ny overenskomst.

SAS-aktien steg ikke desto mindre 5,7 pct. til 0,35 kr.

.\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker