Kriminal

Mand sigtet for at detonere fem kilo dynamit i Dragør

Efter en eksplosion natten til mandag er en 23-årig mand anholdt. Politiet udelukker ikke flere anholdelser.

En 23-årig mand er blevet anholdt og sigtet for natten til mandag at have placeret og detoneret fem-seks kilo sprængstof ved en butik på Magleby Torv i Dragør.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse fredag.

Sprængstoffet var dynamit, og det blev placeret ved butikkens bagside, der blev kraftigt beskadiget ved eksplosionen. Ingen mennesker kom til skade.

Manden blev anholdt torsdag eftermiddag i København.

Den 23-årige har fredag været fremstillet i et grundlovsforhør i Dommervagten i København. Her nægtede han sig skyldig i sigtelsen og ville ikke udtale sig i retsmødet.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle manden i 20 dage på mistanke om, at han på fri fod ville vanskeliggøre efterforskningen af sagen ved eksempelvis at fjerne spor eller advare andre. Det er uvist, om han kærer kendelsen om fængsling.

Politiet mener ikke, at han var alene om sprængningen, der ifølge sigtelsen skete i forening og efter forudgående aftale, forståelse og accept med en eller flere uidentificerede medgerningsmænd.

Hvor mange personer politiet mener, der var involveret, vil Københavns Politis presseafdeling intet sige om.

Det fremgår ikke, hvad hans motiv skulle være til at foretage en sprængning ved butikken, der beskæftiger sig med reparationer af telefoner, computere og tablets.

Presseafdelingen ved politiet vil ikke sige, om den 23-årige er kendt af politiet for kriminalitet i forvejen.

Det var Hovedstadens Beredskab, der omkring klokken 00.27 modtog flere anmeldelser om en eksplosion i butikken.

Både Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste (EOD) og politiets teknikere rykkede ud for at undersøge stedet natten til mandag og mandag morgen.

Samme eftermiddag konkluderede politiet på baggrund af de tekniske undersøgelser, at der var tale om en sprængning, som var blevet udført bevidst.

– Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige mere om baggrunden for sprængningen, men efterforskningen fortsætter, skrev politiet på Twitter.

Hvad der har ledt politiet på sporet af den 23-årige, der torsdag blev anholdt, oplyser politiet intet om.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker