Sport

Mads Pedersen udgår af Giroen på grund af sygdom

Efter en hård nat med hoste valgte Trek-rytteren Mads Pedersen fredag at udgå af Giroen.

Mads Pedersen er fredag formiddag udgået af Giro d’Italia på grund af sygdom. Det oplyser cykelholdet Trek på Twitter inden 13. etape af løbet.

– Uheldigvis er vi nødt til at meddele, at Mads Pedersen ikke vil stille til start på dagens etape i Giroen.

– Mads havde en hård nat med hoste. Han vågnede i morges med en øm hals. Han har en luftvejsinfektion og er ikke i stand til at køre, skriver Trek-holdet, der ønsker Mads Pedersen god bedring.

Trek-sportsdirektør Steven de Jongh forklarer, at der ikke var nogen anden udvej.

– Han hoster for meget, og hans næse er helt tilstoppet. Det giver ikke nogen mening at fortsætte. Der er flere mål for ham i denne sæson. Også store mål.

– Med det vejr, der er her lige nu, tager man ikke chancen og kører videre for at håbe på bedre dage. For vejret bliver ikke bedre de næste dage, siger Steven de Jongh til Eurosport.

Mads Pedersen nåede at vinde en etape i årets Giro. Han vandt 6. etape torsdag i sidste uge. Dermed opnåede han at vinde etaper i alle tre grand tours, der også tæller Tour de France og Vuelta a Espana.

Da han tog etapesejren, skrev han sig ind i cykelhistorien som den blot anden dansker nogensinde til at udføre den bedrift.

Siden vandt også Magnus Cort en etape i Giroen og blev den tredje dansker med sejre i alle grand tours.

Jesper Skibby præsterede cykelsportens hattrick i 1980’erne og 1990’erne, og nu har to danskere mere altså gjort det samme godt tre årtier senere.

I juli 2022 vandt Mads Pedersen en etape i Touren, og det blev senere samme år også til tre etapesejre i Vueltaen.

Dermed gjorde 27-årige Mads Pedersen det på væsentlig kortere tid end Skibby, hvor der gik lidt over fire år imellem grand tour-sejrene – fra maj 1989 til juli 1993.

I alt har 106 ryttere vundet etaper i alle tre grand tours.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker