Politik

Løkke rejser til FN til markering af årsdagen for krigen i Ukraine

Ruslands præsident, Vladimir Putin, kunne slutte krigen i Ukraine i morgen, men det sker næppe, mener Løkke.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) deltager i markeringen for årsdagen for den russiske invasion af Ukraine i FN i New York.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Løkke er i New York den 22. og 23. februar. Rusland invaderede Ukraine 24. februar sidste år, og krigen i Ukraine har stået på siden dengang.

I New York mødes Løkke blandt andre med FN’s generalsekretær, António Guterres, og Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba.

– Den 24. februar sidste år forandrede verden sig helt grundlæggende. Krigen kan slutte i morgen, hvis Putin ønsker det. Desværre er der intet, der tyder på, at hans oprindelige mål er forandret, siger Løkke i pressemeddelelsen.

– Derfor er det så utrolig vigtigt, at verdens lande nu mødes her i FN – den internationale regelbaserede verdensordens vugge – med henblik på at vise deres opbakning til en retfærdig og langsigtet fred i Ukraine, lyder det fra Løkke.

Verden over markeres årsdagen for krigens begyndelse. Også i Danmark. Folketinget markerer blandt andet årsdagen med en gudstjeneste i Holmens Kirke den 24. februar.

Statsminister Mette Frederiksen (S), Folketingets formand, Søren Gade (V), og Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, vil være til stede. Trioen vil holde tale. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltager fra kongehuset.

– Folketingets partier står samlet i solidariteten med Ukraine. Krigen berører os dybt, fordi den er et angreb på grundlæggende værdier som frihed, demokrati og national selvbestemmelse. Derfor er Ukraines frihedskamp også vores kamp, har Søren Gade udtalt i en pressemeddelelse om arrangementet tidligere på måneden.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker