Kultur

Lisbet Dahls svanesang: Jeg bliver da dybt fortvivlet

Lisbet Dahl tager sin afsked med Cirkusrevyen efter sommerens forestillinger. Det markerer afslutningen på 34 sæsoner som Danmarks revydronning.

Da Ulf Pilgaard sidste efterår takkede af i Cirkusrevyen efter 40 år på scenen, overtog Lisbet Dahl rollen som den mest garvede skuespiller i Teltet på Bakken.

Med 33 revysæsoner på bagen er det nu hendes tur til at sige farvel efter sommerens forestillinger, der for hende bliver show nummer 34.

– Det er en beslutning, som jeg faktisk allerede var på vej til at tage for fire-fem år siden, siger Lisbet Dahl på pressemødet forud for hendes finalesæson.

– Jeg er 100 procent sikker på, at det er det rigtige, jeg gør – både for mig selv og også for revyen, understreger hun.

Den 75-årige skuespillerinde har siden 1974, hvor hun debuterede i Teltet på Bakken, løbende været en del af Cirkusrevyen. Og ud over at stå på selve scenen og parodiere alt fra Lars Løkke til Birthe Kjær og Angela Merkel har hun også instrueret adskillige sæsoner og skrevet mange sketch.

Den store beslutning om sin svanesang i Cirkusrevyen tog Lisbet Dahl endegyldigt sidste år. Men trods afklaringen bliver det en følelsesladet affære, når tæppet for hendes vedkommende for allersidste gang ruller for efter forestillingen den 13. august.

– Jeg bliver da dybt fortvivlet og græder sidste aften, det gør jeg da. Det har jo været mit halve liv, siger hun og tilføjer så:

– Men jeg kan bare mærke, at det er rigtigt. At det er nu – jeg skal videre.

Lisbet Dahl måtte sidste år trække sig fra Cirkusrevyen midt i sæsonen. Hun blev sygemeldt med stress, efter hun var nødsaget til at blive hjemme fra flere forestillinger som følge af en infektion.

Det er dog ikke derfor, hun har valgt at stoppe efter dette års sæson.

Hvad Lisbet Dahl skal bruge sin fritid på næste år, er hun ikke sikker på endnu.

– Man tror, når man er ung, at man er gammel, når man er 75 – men det er man egentlig ikke, siger hun.

– Måske jeg skal holde fri. Det kan være, jeg skal op i mit sommerhus.

Cirkusrevyen 2022 har premiere den 12. maj.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker