Kultur

Linda P: Jeg skal bare te mig som en syg abe

Komikeren Linda P er vant til at være sin egen chef. Men når hun debuterer i Tivolirevyen, nyder hun, at Lisbet Dahl napper dirigentstokken.

Oftest står Linda P helt alene på scenen.

Men når hun debuterer i Tivolirevyen til sommer, deler hun rampelyset med fem andre: Andreas Bo, James Price, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen og ikke mindst revyveteranen Lisbet Dahl, som står i spidsen for showet.

– Det er altid mig, der er den skrappe kælling. Så det er dejligt, at det er Lisbet, der skal være det denne her gang, lyder det fra Linda P.

– Det er superfedt, at det er hende, der skal overtage og styre det. Jeg skal bare læne mig tilbage, tage en paryk på og te mig som en syg abe. Det bliver dejligt, siger den prisvindende komiker.

Linda P præsenterede sit første onemanshow, “Rommen er en tøjte”, tilbage i 2009. Siden har hun blandt andet stået bag “Linda P’s hovedpine” og senest “Sabotagehunger” fra 2021.

– Det er superhardcore at være sin egen chef, fordi det er kun mig, der er en nar, hvis det går galt, lyder det fra Linda P.

– Det er ret ømt, når jeg bliver anmeldt for standup, fordi det jo er en selv, man snakker om. Giver du fem stjerner for mit liv, eller giver du en stjerne? Så det er ret fedt at være et hold og være kolleger sammen.

Linda P er blevet headhuntet til Tivolirevyen af Lisbet Dahl.

Selv har Linda P været med til at skabe et fællesskab for andre.

Komikeren var med i opløbet til en statuette ved årets uddeling af Tvprisen, der fandt sted i Tivoli Hotel & Congress Center i København lørdag aften. Hun var nomineret i kategorien Bedste Factual Entertainment for sit program “Linda P og stjerneskuddene”, der blev sendt i 2022.

Igennem en del år har Linda P modtaget mange betroede beskeder på de sociale medier fra børn og unge, der har det svært. Det fik hende en dag til at tænke, hvordan hun kunne nå ud til endnu flere. Og sådan startede idéen til programmet.

Hun har selv haft svære udfordringer, og humoren blev hendes måde at forsvinde væk fra det svære for en stund. Det gav hun videre til fem børn og udfordrede dem ved, at de skulle lave deres eget comedyshow i Glassalen i Tivoli.

Samme sted, som Tivolirevyen får premiere 1. juni i øvrigt.

Hun er stadig i kontakt med børnene.

– De er så søde og klarer sig så godt. Det er dejligt at vide, at det har gjort en form for forskel, at de er blevet hørt og set, fortæller Linda P stolt.

– Nu er jeg fra årgang ’84, og man snakkede ikke så meget om tingene, da jeg var lille. Det er okay at sige: “Jeg har det ikke så godt”. Det har åbnet en Pandoras æske for virkelig mange unge mennesker.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker