Sport

Landstræner regner med at Harder bliver klar til VM

Pernille Harder er ude i længere tid efter en operation, men landstræneren vurderer ikke, at VM er i fare.

Sommerens VM er ikke i fare for Pernille Harder.

Det vurderer fodboldkvindernes landstræner, Lars Søndergaard, efter at Chelsea-spilleren er blevet opereret.

Den engelske klub oplyste mandag, at Harder er ude i længere tid, efter at hun er blevet opereret for den muskelskade, hun pådrog sig i landskampen mod Schweiz tidligere på måneden.

– Jeg vil lade Chelsea om, hvad de skriver, for det er deres lægelige vurdering. Jeg regner med, at hun er klar til VM, men mere kan jeg egentlig ikke sige, lyder det fra landstræneren.

– I og med der er et indgreb, kommer det selvfølgelig til at tage noget tid for hende at blive klar. De vil sikkert bygge det grundigt op, og derfor er der også noget uvished om, hvor lang tid hun er ude.

– Det er Chelsea, der bestemmer, hvornår hun skal i spil igen. Hun er ude i længere tid, men jeg går ikke ud fra, at det forstyrrer hendes VM, siger han.

Danmarks bedste fodboldspiller på kvindesiden udgik med skaden i 2-1-sejren på udebane over Schweiz. I første omgang fortalte træneren, at der var tale om “en gammeldags fiber – en forstrækning”.

Men det kræver altså et længere forløb at få den 30-årige dansker tilbage på benene.

Selv hvis hun ikke når at blive en del af forårets forberedelser til VM i Australien og New Zealand, er Lars Søndergaard dog fortrøstningsfuld.

– Så kan man sige, at hun ikke er så fysisk belastet af utroligt mange kampe frem mod VM. Hvis hun kan få en god genoptræning, ved jeg, at Pernille vil være der, stå klar og være topmotiveret frem mod VM.

– Vi må kigge på alternativer indtil da. Det er en del af gamet, og det kan også vise sig, at det er positivt for os, at vi får lov til at prøve nogle ting af inden slutrunden, siger Lars Søndergaard.

Pernille Harder har spillet 140 kampe for A-landsholdet. Hun er anfører og den mest scorende danske spiller nogensinde med 70 mål.

VM afvikles fra 20. juli til 20. august.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker