Udland

Kvinde reddet fra kollapset hus i Kina efter seks dage

26 mennesker er fundet døde i ruinerne af en kollapset bygning i Kina. Flere kan være klemt fast.

En kvinde er fundet i live i ruinerne af en bygning, der styrtede sammen fredag i sidste uge i den kinesiske by Changsha.

Det meddeler statslige medier i Kina.

Kvinden blev reddet ud natten til torsdag. Hun er den tiende person, der bliver fundet i live, skriver nyhedsbureauet Xinhua.

Hun var ved bevidsthed, da redningsmandskab fandt hende og bar hende ud. Hun var endda i stand til at give dem instrukser om, hvordan de skulle få hende sikkert ud, skriver Xinhua.

Foreløbig er 26 mennesker fundet døde i ruinerne af den kollapsede bygning.

Flere andre frygtes at være klemt fast under murbrokkerne.

I bygningen var der dels lejligheder, dels et hotel og en biograf.

En anden kvinde, der blev reddet ud af ruinerne efter næsten fire døgn, har fortalt til kinesiske medier, at hun læste i sengen, da bygningen styrtede sammen.

Hun formåede at holde sig i live, fordi hun havde en smule vand inden for rækkevidde og kunne holde sig varm med et tæppe.

Redningsmandskabet har blandt andet brugt hunde og droner til at søge efter overlevende. De har også anvendt elektronisk udstyr til at finde tegn på liv, lige som de har lyttet efter mulige råb eller bankelyde fra personer, der var klemt fast under de tunge betonblokke.

Det er endnu uklart, hvad der fik bygningen til at kollapse. Men der har været spekulationer om, at der muligvis er blevet lavet for omfattende ombygninger på matriklen.

Indtil videre er 11 mennesker anholdt i sagen. Det tæller blandt andet ejeren af bygningen og et par sikkerhedsinspektører.

Også to personer, der mistænkes for ulovlig ombygning, er anholdt.

/ritzau/AFP

Back to top button