Kultur

Kulturprofiler springer ud som radioværter

I et nyt kulturprogram på Radio4 åbner forfatter Kaspar Colling Nielsen, dramatiker Line Knutzon og journalist Torben Sangild deres private notesbøger.

De fleste vil formentlig anse noter og dagbøger som noget dybt personligt, man ikke deler med andre.

Sådan har tre markante kulturprofiler det dog ikke.

Dramatikeren Line Knutzon, forfatteren Kaspar Colling Nielsen og journalisten Torben Sangild er nemlig værter på et nyt program på Radio4 med navnet “Notesbogen”.

Det skriver Radio4 i en pressemeddelelse.

I programmet inviterer de tre kulturprofiler på skift lytterne med ind i deres tankerækker, idéer og spontane indfald, som de har nedfældet i deres private noter.

Programmet tager udgangspunkt i en idé eller en betragtning, de på et tidspunkt har noteret ned.

Programmet centrerer sig om kultur og samfund, og under hver udsendelse deltager også en gæst, som er med til at udfordre, undersøge og udfolde værternes emner.

Man vil som lytter blive klogere på alt fra smuldrende tillid til indre stemmer og irriterende kunstnere, lyder det i pressemeddelelsen.

Kaspar Colling Nielsen, der blandt andet er forfatter til romanerne “Mount København” og “Det europæiske forår”, mener, at der ikke tidligere har været et lignende kulturprogram.

– Jeg er selv begyndt at høre podcasts og kan godt lide formatet. Men jeg savner nogle kulturprogrammer, der behandler kunst og kultur for sig selv uden at reducere samtalen til et specifikt værk eller drage politiske vinkler ind i det, siger han i pressemeddelelsen.

Torben Sangild, som også er vært på Radio4-programmet “Comedy-kontoret” og har en fortid som kulturforsker, ser også frem til at dykke ned i kulturens verden.

– Jeg har savnet at kunne nørde nogle kulturelle emner. Altså at kunne stille nogle undrende spørgsmål og få liv til at udfolde disse i en samtale, hvor jeg selv kan få lov til at komme med mine holdninger, siger han i pressemeddelelsen.

“Notesbogen” får premiere på Radio4 søndag den 5. marts klokken 11.05.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker