Overvinder sceneskræk

19-årige Clara Nedergaard fra Skanderborg led i mange år af sceneskræk

Udgivet Opdateret

Den 19-årige gymnasieelev Clara Nedergaard havde for blot få år siden aldrig forestillet sig, at hun ville tilmelde sig sangkonkurrencen "X Factor". 

Og slet ikke at hun i dag ville stå som en af de sidste ni finalister, der nu skal i programmets liveshows.

Hendes venner havde ellers flere gange opfordret hende til at tilmelde sig det populære tv-program. Det afslog hun dog gang på gang. Dengang led hun af sceneskræk.

Kom af med den

- Men så for halvandet år siden var jeg med i en musical, hvor jeg kom fuldstændig af med min sceneskræk, fortæller hun.

- For to år siden havde jeg aldrig kunnet stille mig op på en scene. Jeg havde ikke engang kunnet stille mig op foran dommerne, tilføjer hun.

Nu har den unge sangerinde allerede prøvet kræfter med X Factor-scenen og et livepublikum. Det skete ved den såkaldte "6 Chair Challenge", hvor dommerne hver især skulle udvælge seks deltagere, som gik videre.

- Virkelig fedt

- Det var virkelig fedt. Jeg elsker at optræde foran et publikum, og jeg elsker også at stå på en scene. Det var nok mit yndlingsøjeblik med sang, fortæller hun om sin optræden.

Ud over glæden ved at optræde fører musikken for Clara Nedergaard også meget andet godt med sig. Især sangskrivningen er en vigtig proces for hende.

Som at skrive dagbog

- For mig fungerer sangskrivning som en dagbog. I stedet for at skrive dagbog, så skriver jeg det (tankerne, red.) ned og synger det. Fordi så er det ligesom ude, og så er det ikke så meget i mit hoved længere, siger hun.

Selv om sangskrivning fungerer godt til at få afløb for nogle tanker, er det sjældent nogle sange, hun deler med andre.

Det skete dog under fredagens udsendelse af "X Factor", hvor hun for første gang optrådte med en sang, som hun selv har skrevet.

Har lyst til at dele

- Nogle gange kommer der noget, som jeg tænker, at andre også kan have brug for at høre, eller noget jeg bare selv har lyst til at dele ud af, siger hun.

Det første X Factor-liveshow bliver sendt fredag klokken 20.00 på TV 2, og her stopper X Factor-eventyret altså for en af de ni finalister.

Sofie Linde

Sofie Linde Ingversen, som er født d. 22. september 1989 i Aarhus, er en dansk tv-vært og forfatter.

Sofie Linde har været vært på DR Ramasjang og på DR Ultra. Hun medvirkede som ung i filmen 'Kærestesorger' af Nils Malmros, og hun er forfatter til bogen 'Fårking gravid - En fremmed flytter ind', som udkom i 2018.

Hun har vundet prisen som Årets tv-vært ved Zulu Awards fire år i træk, fra 2016 til 2019. I 2019 fik hun sammen med ægtefællen Joakim Ingversen prisen Årets Webstar.

Clara Nedergaard optræder fredag aften med sangen "Strange" af den amerikanske sangerinde Celeste.

Clara Nedergaard bruger sangskrivning som en dagbog. Her kan hun få afløb for de tanker, der fylder i hovedet. (Arkivfoto).
Clara Nedergaard bruger sangskrivning som en dagbog. Her kan hun få afløb for de tanker, der fylder i hovedet. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS