Vagtlægerne flygter fra jobbet i Syddanmark
Det vakte stor opmærksomhed og hård kritik, da fynske Regina Holmegaard tidligere på året blev fundet død af en blodprop.
Den 36-årige kvinde havde forinden konsulteret lægevagten på grund af smerter i brystet, men lægen konstaterede i telefonen, at det nok kunne klares med en panodil. Sagen blev dækket intensivt i de danske medier, og siden har 30 læger – svarende til hver 10. vagtlæge – besluttet sig for at stoppe som lægevagt, skriver Fyens Stiftstidende.
Avisen har selv skrevet en lang række artikler om emnet og om, hvordan det ikke får konsekvenser for vagtlæger, når de begår fejl.
Men vagtlægerne er udsat for en unfair og negativ mediehetz, mener vagtlægechef i Syddanmark, Ole Holm Thomsen.
»Det er helt forkert, at I retter skytset mod lægestanden. Læger, embedsfolk og politikere er alle enige om, at det er Sundhedsstyrelsen, der ikke gør det godt nok. De er alt for langsommelige i deres sagsbehandling. Sådan en sag skal afklares hurtigt, men der går jo måneder, halve og hele år, og det er ikke i orden,« siger han til Fyens Stifttidende med henvisning til sagen om Regina Holmegaard.
Region Syddanmark har mistet så mange af de frivillige lægevagter, at det kan komme på tale at tvinge nogle af de praktiserende læger til at tage vagterne, en praksis, man hidtil har undgået ved frivillighed.