Kultur

Kronprinsen trak i gul vest og hjelm for at opmåle løberute

Onsdag morgen var kronprinsen på morgencykeltur i København for at måle One mile-ruten op til Royal Run.

Når over 75.000 danskere skal løbe Royal Run til juni, så er det vigtigt, at ruterne har den rette længde.

Derfor skal de måles nøje op, og onsdag morgen klokken 06.30 mødte kronprins Frederik personligt op for at måle One mile-ruten i København.

Det skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

På Amalienborg Slotsplads blev kronprinsen iklædt gul vest, hvorefter han steg på cyklen og kørte til Nyhavnsbroen, hvor Royal Run efter planen skydes i gang.

Herfra tog han turen på cykel gennem København, hvor ruten på lidt over 1,6 kilometer blev målt op. Opmålingen sluttede, hvor dagen begyndte, for målområdet skal være i kronprinsens egen baghave på Amalienborg Slotsplads.

Det er vigtigt, at ruterne er helt nøjagtigt målt op, forklarer Morten Algot Nielsen, der er den overordnede ansvarlige for ruterne i alle Royal Runs byer.

Derfor er han begejstret over, at kronprinsen mødte op og hjalp til.

– Vi er glade for, at kronprinsen valgte at være med til at sikre, at vi kan sætte dette kvalitetsstempel på Royal Run, siger Morten Algot Nielsen i pressemeddelelsen.

Ud over One mile-ruten vil der også være distancer på fem og ti kilometer.

Royal Run blev for første gang afholdt i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. I år finder løbet sted den 6. juni, hvor der løbes i seks forskellige byer.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker