Kvinde død efter vold

En 74-årig dement mand er anmeldt for vold mod 99-årig kvinde, som søndag afgik ved døden

Offentliggjort Sidst opdateret

På et plejehjem i Christiansfeld i Sønderjylland blev en 99-årig kvinde lørdag udsat for vold.

Hun er søndag afgået ved døden, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog lørdag formiddag en anmeldelse fra plejehjemmet Kongebrocentret om, at en 74-årig dement mand, der bor på hjemmet, havde begået vold mod kvinden.

Politiet oplyser, at man har "indledt de relevante undersøgelser på gerningsstedet m.v." og uddyber, at det blandt andet drejer sig om afhøringer og indhentelse af lægefaglige informationer.

Ikke anholdt

Til Ritzau oplyser vagtchef Jørn Bystrup søndag kort efter klokken 12, at der på nuværende tidspunkt ikke er foretaget anholdelse i sagen.

Meldingen fra politiet er, at man indtil videre ikke ønsker at bidrage med yderligere oplysninger om sagen, mens den indledende efterforskning pågår.

Den afdøde kvindes pårørende er underrettet.

Skubbede

Kolding Kommune oplyser i en skriftlig orientering sendt til flere medier, at episoden på plejehjemmet lørdag bestod i, at en dement beboer skubbede og udøvede vold mod en anden beboer, som kom til skade.

Den tilskadekomne kvinde blev søndag opereret på sygehuset, og det var i forbindelse med operationen, at hun afgik ved døden.

På grund af reglerne om tavshedspligt, og fordi der er tale om en verserende straffesag, ønsker Kolding Kommune kun i begrænset omfang at udtale sig om sagen.

Gennemgår procedurer

Senior-, sundheds- og fritidsdirektør Annette Lund fortæller, at kommunen i forbindelse med sagen gennemgår sine procedurer.

- Sådan en sag her giver altid anledning til, at vi overvejer, om vi kunne have gjort noget andet, om vi kunne have forudset, at der var noget på vej her, hvor denne her borger havde det særligt svært, lyder det fra seniordirektøren.

Ifølge Annette Lund undersøger man desuden, om personalet har været der hurtigt nok.

- Det er vi altid forpligtet til at gennemgå, når sådan noget sker.

Ifølge Annette Lund er det endnu for tidligt at drage nogen konklusioner.

Seniordirektøren fortæller generelt, at kommunen altid vurderer, om borgere, som kommer på plejehjem kan udgøre en risiko for eksempelvis andre beboere eller personalet.

De fleste er demente

De fleste borgere, som nu om dage kommer på plejehjem, er nemlig demente, og derfor vurderes det, om vedkommende kan kommet på et almindeligt plejehjem eller skal have en skærmet plads.

- I det indgår der altid en vurdering at, om der er noget, der gør, at borgeren har det så svært, at frustrationsniveauet ville kunne stige til noget, der gav sig fysisk til udtryk, lyder det fra Annette Lund.

Hun kan ikke svare på, om der i forhold til den 74-årige fra Kongebrocentret også er foretaget en sådan vurdering.

Annette Lund oplyser derudover, at man fra kommunens side yder krisehjælp til både beboere og medarbejdere på plejehjemmet, til den 74-årige mand og til parternes pårørende.

SYD- OG SØNDERJYLLANDS POLITI

Syd- og Sønderjyllands Politi er – målt på geografi – blandt landets største politikredse og dækker Esbjerg, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Aabenraa og Fanø kommuner.

Der er godt 900 ansatte i politikredsen, der servicerer de 443.000 borgere i området.

Hovedstationen er i Esbjerg, hvor stationen samtidig er områdecenter for den nordvestlige del af politikredsen.

På hovedstationen bor desuden vagtcentralen, øverste ledelse, de centrale politiafdelinger, anklagemyndigheden og politikredsens stabsfunktioner.

De tre områdecentre er – ud over Esbjerg - placeret i Haderslev og Sønderborg:

  • Områdecenter Nordvest dækker Varde, Fanø og Esbjerg kommuner
  • Områdecenter Nordøst dækker Haderslev og Vejen kommuner
  • Områdecenter Syd dækker Sønderborg, Aabenraa og Tønder kommuner
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi
Powered by Labrador CMS