Ydmyget af skole-elever
Episoden, hvor Freja Kirk efter en koncert blev udsat for grove, grænseoverskridende kommentarer, afholder ikke musikeren fra at gennemføre sin turné
Den danske musiker Freja Kirk fik en grim respons, da hun gik af scenen efter at have optrådt for en række udskolingsklasser i Odense i sidste uge som en del af sin folkeskoleturné, "Pussyfied - plads til forskelligheder".
En række elever tilråbte musikeren med homofobiske skældsord og kastede homofobiske håndtegn.
Det skriver TV 2, som har talt med Freja Kirk.
- Jeg oplevede, at jeg ikke var velkommen, og at der var en fordomsfuld stemning, siger musikeren til mediet.
Hadefulde
Freja Kirk har efterfølgende også modtaget grove og hadefulde kommentarer på sin profil på det sociale medie TikTok.
Episoden i Odense afholder ikke Freja Kirk fra at gennemføre resten af sin folkeskoleturné.
- Det her taler bare ind i, at vi har brug for at snakke om det. Jeg drømmer om, at vi lever i en fordomsfri verden, hvor folk godt må stille sig frem og have det på en anden måde, end normen har det. Derfor blev jeg virkelig ked af det på ungdommens vegne, siger musikeren til TV 2.
Freja Kirk udgav tidligere på året nummeret "Hvad skal man kalde én som mig", hvor den 37-årige musiker blandt andet sætter ord på ikke at passe ind i en bestemt kønsboks.
Brystvæv fjernet
Nummeret optrådte Freja Kirk med til årets udgave af EchoPrisen på TV 2 og smed undervejs sin vest og fremviste sin top-surgery - en operation, hvor brystvævet fjernes.
Freja Kirks lyrik centrerer sig ofte om identitet og opgør med stereotype opfattelser og fordomme.
Freja Kirk medvirkede i talentprogrammet "Voice - Danmarks største stemme" tilbage i 2012 og udgav sit første soloalbum, "Monophobia", to år efter. Det blev fulgt op med pladen "Pussyfied" fra 2019.
Siden har Freja Kirk udgivet ep'er og en række singler - senest "Man kan græde oceaner".